Goed gereedschap is het halve werk!

Raymon & Danny

GAIJESS

De titel van deze blog zegt natuurlijk al genoeg.

Graag willen wij jullie meenemen naar onze ervaringen met gereedschappen.

Je kent het vast wel… Je schaar valt op de grond en je hebt dan het gevoel dat de punt gelijk stomp, of in het ergste geval kapot is. Je gaat door met knippen en je ergert je groen en geel aan de schaar want hij slaat dubbel of hij trekt. Maar je moet door dus laat je het maar even zo.

Je kam valt en er is een tandje uit, je pakt ‘m op, maakt ‘m schoon en je gaat weer door.

Er zijn nog zoveel voorbeelden van gereedschap dat op den duur niet meer goed functioneert of kapot is maar vaak heb je te weinig tijd, of je neemt niet de tijd, om nieuw materiaal aan te schaffen.

Toch zouden wij jullie als advies mee willen geven:  Zorg dat je altijd goed materiaal op reserve hebt! Want op het moment dat je met die nieuwe schaar aan de slag gaat heb je meestal al het gevoel van:  Jemig wat knipt dit toch weer fijn en waarom heb ik die schaar, kam of tondeuse nou niet eerder aangeschaft?

Zo stonden wij ergens een presentatie te geven en laten het nieuwste model opknip-kam zien met begeleidende uitleg: Deze kam is zo flexibel dat hij onbreekbaar is!

Om deze uitspraak kracht bij te zetten, demonstreerden wij dit en wat denk je? De kam brak gewoon in twee! Met als gevolg dat het publiek niet meer bij kwam van het lachen natuurlijk. Gelukkig hebben wij altijd meerdere kammen van hetzelfde soort bij dus konden we ondanks het hilarische moment toch verder.

Dat goed gereedschap het halve werk is geld niet alleen voor de kwaliteit van je gereedschap maar ook voor de kwaliteit van je werk.

Wij krijgen vaak de vraag, bij een salontraining of presentatie, waarom wij verschillende tondeuses gebruiken en waarom wij meerdere tondeuses hebben om een fade te maken.

Dit doen wij omdat de kortste stand van de grote tondeuse vaak maar tot 0,08 mm gaat, en de kleine tot 0,04 mm. Maar ook daar heb je nog verschil in want er zijn ook kleine tondeuses die tot 0,01 mm gaan. En om een goede fade te maken kunnen wij gewoon niet meer zonder deze verschillende type tondeuses.

Waarom wij deze verschillende tondeuses ook nog dubbel hebben is om het feit dat er altijd een op reserve is als de ander leeg is , zoals we al vermeld hebben, er altijd iets kan gebeuren waardoor je materiaal kapot gaat.

En zo zijn er nog tal van voorbeelden om met goed materiaal een mooi kapsel te creëren.

Ondanks dat goed materiaal het halve werk is, komt het toch uiteindelijk ook aan op je eigen vakmanschap!

Op 25 en 26 juni vindt het gloednieuwe kappers-event The Hair X-perience in Gorinchem plaats.

The Hair X-perience is, met ruim 70 deelnemers, het grootste kappers-event van Nederland en staat in het teken van inspiratie, educatie en innovatie.

Hier staan wij, in samenwerking met MW Hair&Beauty Products, in stand 242. Wij zijn daar niet alleen om ons zelf te promoten, maar ook om de nieuwste materialen en technieken te zien waardoor ons vak zo leuk blijft.

Misschien zien we elkaar daar, en anders tot de volgende blog!

Raymon & Danny

GAIJESS

GAIJES

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Training
, ,

Man & Schaar #10

Op de Sassoon Academy in Londen tref je cursisten aan van over de hele wereld. Japan, Canada, Italië. Vaak zie je ook een groep kappers uit Rusland, die net als de Japanners, geen woord Engels verstaan en daarom een eigen tolk bij zich hebben. Tijdens de lessen hoor je steeds het zachte parlando van de synchroonvertaling achter je. Het kappersvak leer je op het MBO. Je kunt door naar niveau 4, waarbij vooral het ondernemen wordt geschoold. Maar als je nog verder wilt is er in Nederland niets meer. Jawel, er zijn nog wat trainingen bij groothandels en leveranciers. Maar een gedegen vervolgopleiding op bijvoorbeeld HBO-niveau is er niet.
, ,

SALON B Hairstylists wanted

Ben jij al langer werkzaam in de kappersbranche en ben je toe aan een leuke, nieuwe uitdaging? Wil je graag de volgende stap zetten, maar zoek je niet de verantwoordelijkheden die het hebben van een eigen salon met zich meebrengt? Houd je ervan om als team een mooi resultaat neer te zetten en heb je het gevoel dat je nooit bent uitgeleerd? Misschien zijn wij dan wel een match made in heaven!
,

En door

En door…. Inmiddels hebben we de magische grens van 1 jaar gehaald met HaarZaakje Nijkerk. Wat een lekker gevoel want de loop is er inmiddels in. We hebben inmiddels 1600 klanten mogen ontvangen in onze nieuwe salon en het aantal groeit per maand nog gemiddeld met 80 nieuwe klanten per maand. Dat is echt super goed alhoewel mijn lat wel erg hoog ligt. Ik ben inmiddels een kei geworden in het sturen op cijfers en krijg na 8 jaar eindelijk inzicht in de cijfertjes. Ik dacht dat ik het doen van de boekhouding haatte maar dat blijkt niet waar te zijn. Ik gunde mijzelf er geen tijd voor. Had het niet overzichtelijk en snapte het gewoon niet. Ik ben daar echt de enige niet in in kappersland. We zijn allemaal heel creatief met onze handen maar met cijfertjes hebben we niks. Nu ik met 2 zaken heb gekozen om niet (amper) meer mee te knippen en mij te richten op de andere kant van het bedrijf trekt de mist op.