Big City Lover

Astrid de Jager, Angeli Hairstyling

Ik ben een big city lover. Luidruchtige winkels, krijsende straatmeeuwen en die unieke tramgeluiden; ik hou d’r van. Van tijd tot tijd zoek ik het grootstedelijke leven op en geniet dan enorm. Aan het eind van zo’n dagje rijd ik in volle tevredenheid terug naar huis. Bij het binnenrijden van ons stadje waardeer ik nog meer het groen en de gemoedelijkheid. Je kunt het meisje wel uit Gelderland halen, maar krijg het landschap maar eens uit het meisje.

Het is heerlijk om in grote steden te zijn. Het is verrukkelijk wonen in onze provincie. Om eerlijk te zijn vind ik Ede en Bennekom zelfs hipper. Voor de allerleukste boetieks en de chique modezaken hoef je niet in de auto te stappen. Onze bakkers verkopen croissants van Franse kwaliteit en in onze koffiebars is het gezelliger dan bij die aanstellerige Amerikaan. Bevlogen ondernemers en succesvolle zelfstandigen vind je hier op elke straathoek.

We hoeven nergens heen want de halve wereld is bij ons. Is je kind of je schoonmoeder toe aan een cool down? Vertrek per voet naar Bernardo’s IJssalon voor een heerlijk ijsje en de laatste nieuwtjes, want je ontmoet er half Ede. Verlangen naar de Italiaanse zon? Doe een avondje Sole d’Italia bij de Sardijn Giovanni Serelli. Zijn menukaart is delizioso, maar je kunt hem ook de vrije hand geven. “Verras mij, Giovanni” en een knipoog is daarvoor genoeg. Dineer je graag met pianomuziek en kristallen wijnglazen? Het Oude Politiebureau heeft een heuse masterchef in dienst. Wil je het liever trendy? Kom dan voor een groene salade of een echte rundvleesburger naar stadscafé Oscar. Een klassiek Franse ‘pan bagnat’ heet daar trouwens een banjabroodje, want we blijven heel gewoon, nietwaar? En om baldadig óf beschaafd uit te gaan kun je naar Premier, ook voor de VrijMiBo met je vriendinnen. Pas wel op, want gezelligheid kent geen tijd en zo’n uitje kan aardig in de kleine uurtjes lopen. Niet dat het heel erg is want eigenaar Eric brengt je gerust naar huis, achterop zijn bagagedrager. Dat is misschien wel het grootste voordeel van zo’n dorpse stad: als je zelf niet meer weet wat je gedaan hebt, dan kan iemand anders je dat wel vertellen. Mij bevalt dat uitstekend. Liever kleinstedelijk gezien dan grootstedelijk anoniem.

See you next time!

Astrid de Jager

astrid de jager

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

, ,

Doorstart Kappersblog.nl in 2023

Kappersblog.nl start na een pauze van 4 jaar weer opnieuw op   Na een succesvolle opstart van KAPPERSblog.nl in 2016 is begin 2019 besloten om te stoppen.  De jaren die volgen hebben desastreuze gevolgen voor de kappersbranche. De…
, ,

Sta Open voor Verandering

Sta open voor veranderingen en vaar mee naar de toekomst van succes. “Ik ben niet bovenmatig intelligent en heb geen feilloos geheugen. Ik ren ook niet een mijl onder de zes minuten. De enige reden waarom ik succesvol ben geweest, is omdat ik nog aan het werk was op de momenten waarop andere mensen al sliepen.” (Greg Evans*) Deze quote vertelt precies waar ik voor sta. Het is een uitspraak van een creatieve Amerikaanse cartoonist die vooral bekend is geworden met een dagelijkste strip over een tiener. Zijn werk is altijd meegegroeid met de tijdgeest en dat is wat ik als kapper vanaf het begin van mijn carrière ook heb gedaan.
, ,

Kwaliteit of Kwantiteit

Wat doe jij als een collega in de salon met een klant naar de kassa loopt, maar jij ziet dat de nekharen van de klant slordig zijn gekortwiekt? Ik hoop hetzelfde als wat ik doe – al vanaf het moment dat ik kapper in opleiding was - terugroepen dus! Het begon allemaal toen ik met het openbaar vervoer naar de kappersschool ging. Iedere dag zag ik in de bus hoe slecht mensen waren geknipt en/of gekleurd. Dat gaat mij nooit gebeuren dacht ik, nooit zal ik een klant zo de deur uit laten gaan!’. En ik heb woord gehouden. Nog steeds werk ik op deze manier, om zo de klanten de kwaliteit te bieden waarvoor ze komen. En zo houden wij elkaar scherp op de werkvloer!