Blijf Trouw aan jouw eigen Kwaliteit

Luciënne Demandt, TopStylist
Eigenaresse LD HairArt Beauty & More

Ik werk al 32 jaar met passie en veel plezier in ons mooie kappersvak. Na mijn opleiding heb ik in diverse salons mijn werkervaring opgedaan. Ik heb mijn opgedane kennis kunnen delen door 9 jaar les te geven op een kappersvakschool. Na één jaar bij een toeleverancier gewerkt te hebben kreeg ik de kriebels en ben een eigen salon begonnen.

Niet al te groot, ik zit in een dorp, maar wel professioneel. Inmiddels al 18 jaar en nog steeds zeer succesvol.

Net als vele van jullie volg ik de berichten in de diverse Facebook groepen voor kappers. Soms met verbazing en soms met groot enthousiasme. Er verschijnen vaak vragen over het kiezen van een nieuw merk producten. Twijfel over de kwaliteit die je nu levert dus.

Wat is betekent kwaliteit voor mij ?

Als stylist moet je naar mijn mening niet alleen creatief, professioneel en sociaal zijn maar dat vooral vernieuwend zijn. Dan alleen kun je succesvol zijn en blijven. Jezelf, jouw team maar ook jouw klant continu uitdagen.website studio inktvis-0324-1

Zo heb ik twee jaar geleden meegedaan aan de coiffure award met een bijzonder concept, een senior model.

Niet genomineerd, maar de uitdaging en ervaring was super !

Mijn ervaring heeft geleerd dat klanten het zeer op prijs stellen als ik hen professioneel en op maat adviseer over hun coupe, de kleur, de styling maar ook de verzorging van hun haar thuis.

Ik daag mijzelf altijd uit door eigenlijk nooit hetzelfde te willen doen bij de klant. Niet altijd dezelfde kleur of model. Ik stel bijna altijd wat anders voor. Vaak gaan mijn klanten hierin mee en vinden het leuk dat ik met ze meedenk. Uiteraard zijn er ook klanten die juist wel altijd hetzelfde willen. Dat moet je ook respecteren.

Wat ikzelf ook heel belangrijk vindt is het contact met mijn leverancier, in mijn geval JOICO. Ik heb maandelijks contact met de Rayonmanager. Zo blijf ik op de hoogte van alle ontwikkelingen en trends binnen het merk. Zij ondersteunen mij ook op vaktechnisch gebied en zorgen voor goede trainingen. Ik ben het merk al 18 jaar trouw, het is gewoon een echt goed en duurzaam merk. Ik werk dan ook exclusief met JOICO.

Het bijhouden van social media op gebied van styling en andere ontwikkelingen binnen ons vak is best intensief, maar ik doe het toch. Facebook, Pinterest, Instagram, etc, etc geeft ons de mogelijkheid om op internationaal niveau alle trends eenvoudig en snel te volgen. Zo kan ik mijn klanten altijd iets nieuws aanbieden.

Tip van mij:

De wereld om ons heen veranderd voortdurend, onze klanten veranderen mee en dus ook ons werk als stylist. Wij moeten ook voortdurend mee veranderen. Inspelen op trends, maar ook op de veranderende wens en behoeftes van onze klanten.

Zorg dat je niet stil gaat staan, ga vooruit, blijf bijscholen, blijf op de hoogte van alle trends en luister vooral naar jouw klant ! Inspireer en Creëer.

Zorg dat je altijd een breed scala aan kleur en kleurcombinaties kunt aanbieden. Laat jouw klant zien wat jij kunt bieden! En blijf vooral goede en professionele producten gebruiken en adviseren!

Ben je niet tevreden over je huidige merk ? Ga dan op zoek naar een merk dat bij jou en jouw klanten past ! Het is veel werk maar het is zeker de moeite waard !

Maar blijf vooral trouw aan je eigen kennen en kunnen, jouw eigen kwaliteit en professionaliteit!

Wees en blijf je ervan bewust dat kwaliteit altijd boven kwantiteit staat. Wat je geeft krijg je terug ! Dat is klantenbinding !

Lucienne Demandt

+31 (0)46 48 11 332

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant

, ,

Doorstart Kappersblog.nl in 2023

Kappersblog.nl start na een pauze van 4 jaar weer opnieuw op   Na een succesvolle opstart van KAPPERSblog.nl in 2016 is begin 2019 besloten om te stoppen.  De jaren die volgen hebben desastreuze gevolgen voor de kappersbranche. De…
, ,

Sta Open voor Verandering

Sta open voor veranderingen en vaar mee naar de toekomst van succes. “Ik ben niet bovenmatig intelligent en heb geen feilloos geheugen. Ik ren ook niet een mijl onder de zes minuten. De enige reden waarom ik succesvol ben geweest, is omdat ik nog aan het werk was op de momenten waarop andere mensen al sliepen.” (Greg Evans*) Deze quote vertelt precies waar ik voor sta. Het is een uitspraak van een creatieve Amerikaanse cartoonist die vooral bekend is geworden met een dagelijkste strip over een tiener. Zijn werk is altijd meegegroeid met de tijdgeest en dat is wat ik als kapper vanaf het begin van mijn carrière ook heb gedaan.
, ,

Kwaliteit of Kwantiteit

Wat doe jij als een collega in de salon met een klant naar de kassa loopt, maar jij ziet dat de nekharen van de klant slordig zijn gekortwiekt? Ik hoop hetzelfde als wat ik doe – al vanaf het moment dat ik kapper in opleiding was - terugroepen dus! Het begon allemaal toen ik met het openbaar vervoer naar de kappersschool ging. Iedere dag zag ik in de bus hoe slecht mensen waren geknipt en/of gekleurd. Dat gaat mij nooit gebeuren dacht ik, nooit zal ik een klant zo de deur uit laten gaan!’. En ik heb woord gehouden. Nog steeds werk ik op deze manier, om zo de klanten de kwaliteit te bieden waarvoor ze komen. En zo houden wij elkaar scherp op de werkvloer!