De 3 vragen die jouw home pagina moet beantwoorden

Vicky Vermeiren, Business Coach voor de Beauty- & Lifestyle sector

laptop-website

De homepage van jouw website is meestal het allereerste wat jouw bezoekers te zien krijgen. Daar krijgen ze een allereerste indruk van wie je bent en wat je doet. In mijn ogen de belangrijkste pagina van jouw hele website.

Toch kom ik vaak home-pagina’s tegen waarbij ik eerder vragen krijg dan antwoorden. Niet bepaald een goede eerste indruk. Een homepage moet duidelijkheid scheppen en de bezoeker een aangenaam welkomgevoel geven. Daarom, in dit artikel de 3 belangrijkste vragen die jouw homepage moet beantwoorden.

Vraag 1: Wie ben jij en voor wie werk jij?

Ben jij een kapper voor iedereen? Of ben jij dé specialist uit jouw regio in kleuringen? Geef duidelijk weer wie jij bent, waar je voor staat en wie bij jou terecht kan.

Maak hierbij ook gebruik van foto’s. Niet iedereen heeft zin om grote stukken tekst te lezen. Afbeeldingen kunnen jouw tekst op een goede manier ondersteunen. Denk daarbij aan afbeeldingen van het interieur, jouw team, de producten waarmee je werkt en jouw klanten.

Vraag 2: Waarom moet de klant naar jou komen?

Heb je jouw services met je plaatsnaam al een gegoogled? En? Hoeveel resultaten waren er? Ik hoef je niet vertellen dat er in de kappersbranche heel veel concurrentie is. Dus waarom zou iemand voor jou moeten kiezen en niet voor de concurrent?

Goed vermelden wat jouw specialiteiten zijn en waarom jouw bezoekers klant bij jou moeten worden is iets wat best wat plaats mag innemen op jouw homepage. Maak een opsomming van goede, solide argumenten waarom de bezoeker voor jou moet kiezen.

Vraag 3: Kan de klant je wel vertrouwen?

Als iemand jou niet vertrouwt, wordt die geen klant. Simpel.

De homepage is dé pagina bij uitstek om wat op te scheppen over jezelf en te laten zien dat jij te vertrouwen bent. Als jij niet zo het type bent om dat te doen, dan laat je jouw klanten dat maar voor je doen.

Maak hierbij ook gebruik van foto’s van jouw creaties en geef ook reviews van klanten een prominente plaats. Die combinatie geeft de bezoeker een goed idee van jouw werk.

Zorg ervoor dat je deze 3 vragen beantwoordt en jouw homepage zal niet enkel de aandacht van bezoekers trekken maar hen ook overtuigen om klant bij jou te worden. Het is echt de moeite waard om hier een pareltje van te maken want een eerste indruk is snel gemaakt, ook op het internet.

Veel succes,

Vicky

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

, ,

Doorstart Kappersblog.nl in 2023

Kappersblog.nl start na een pauze van 4 jaar weer opnieuw op   Na een succesvolle opstart van KAPPERSblog.nl in 2016 is begin 2019 besloten om te stoppen.  De jaren die volgen hebben desastreuze gevolgen voor de kappersbranche. De…
, ,

Sta Open voor Verandering

Sta open voor veranderingen en vaar mee naar de toekomst van succes. “Ik ben niet bovenmatig intelligent en heb geen feilloos geheugen. Ik ren ook niet een mijl onder de zes minuten. De enige reden waarom ik succesvol ben geweest, is omdat ik nog aan het werk was op de momenten waarop andere mensen al sliepen.” (Greg Evans*) Deze quote vertelt precies waar ik voor sta. Het is een uitspraak van een creatieve Amerikaanse cartoonist die vooral bekend is geworden met een dagelijkste strip over een tiener. Zijn werk is altijd meegegroeid met de tijdgeest en dat is wat ik als kapper vanaf het begin van mijn carrière ook heb gedaan.
, ,

Kwaliteit of Kwantiteit

Wat doe jij als een collega in de salon met een klant naar de kassa loopt, maar jij ziet dat de nekharen van de klant slordig zijn gekortwiekt? Ik hoop hetzelfde als wat ik doe – al vanaf het moment dat ik kapper in opleiding was - terugroepen dus! Het begon allemaal toen ik met het openbaar vervoer naar de kappersschool ging. Iedere dag zag ik in de bus hoe slecht mensen waren geknipt en/of gekleurd. Dat gaat mij nooit gebeuren dacht ik, nooit zal ik een klant zo de deur uit laten gaan!’. En ik heb woord gehouden. Nog steeds werk ik op deze manier, om zo de klanten de kwaliteit te bieden waarvoor ze komen. En zo houden wij elkaar scherp op de werkvloer!