De HEL van Henna voor de Kapper & de Klant

Bo Paasman, Haar & Zo Heythuysen

INTERESSANT VOOR DE HENNA KLANT

Dagelijks krijgen we de vraag: “ik wil naar (as-ice-grijs) blond”.

We vragen dan altijd een foto van de haarkleur zoals de klant die nu heeft en een foto van de wenskleur. Tevens vragen we naar de kleurgeschiedenis afhankelijk hoe lang het haar is, kunnen we teruggaan tot wel 4 jaar ! Waarom ? Dat zie je hieronder op het test-lokje wat we van een dame hebben bewerkt.

proefkleuring

ZE IS ZICH ROT GESCHROKKEN!

Stel dat deze dame met gezond ogend donker (gekleurd kleurhoogte 5) haar, in onze stoel was gaan zitten met het uitgangspunt: een blonde balayage met een donkere aanzet. Ze begreep dat we niet van zo donker ineens naar een astint kunnen gaan, want we willen wel haar overhouden en geen kauwgom.

Omdat ze van ver komt, hebben we gevraagd (doen we vaker! Maak er gebruik van!) om een test-lok ter grootte van een extension af te knippen en op te sturen.

We zijn ermee aan de slag gegaan… eerst Malibu C, om op 100% natuurlijke wijze de kleurpigmenten te behandelen. En daarna was het plan om met BLONDME de pluk te ontkleuren.

De haren waren al machtig mooi na de Malibu C en vol goede moed begonnen we met ontkleuren.

De moed zakte in de schoenen: de lengtes ontwikkelden zich als GROEN!

Moet je nagaan wat er was gebeurt met deze dame als we dit NIET getest hadden en ze zit in onze stoel! De ergste nachtmerrie voor zowel klant als kapper.

Bij nogmaals navraag bleek dat er een jaar geleden “een keertje HENNA op is gegaan, om het haar een gezonde boost te geven”.

Dames, Henna is prima. Laten we dat voorop stellen. Maar….!

Laat je een chemische behandeling uitvoeren bij de kapper als oplichten, verven, omvormen of noem maar iets, dan vind er een metaal reactie plaats!

Oxyderen- groen! Het effect van roest op ijzer- groen op koperen kranen, bedenk het maar….. en dat in het haar van jouw klant!

Deze dame had ook al wat kappers gehad die dat varkentje wel even zouden wassen: NOT! Dus werd ze gedwongen het telkens weer donker te maken.  Met een flut smoes van ondeskundigheid van de kapper waar ze was.

Wij zijn meesters maar geen tovenaars: en gaan op zeker! Daarom lieten we haar dit plukje opsturen.

Wat hebben we gered?

 • Haar haar
 • Haar portemonnee
 • Haar tijd
 • Onze tijd
 • Onze naam
 • Onze nachtrust(want hier slapen we niet van, zo erg vinden we dat)

Deze dame is ZO blij, en haar vertrouwen hebben we FOR LIFE !

We KUNNEN het eruit krijgen! Laten we dat vooropstellen, want we hebben Malibu C, maar dan moeten we ALLES uit de kast halen, en dat betekend: 2 dagen treatment achter elkaar.

Allereerst testen we sowieso, daarna krijg je “groen” (hoe cynisch) licht.

Wat het kost? Tussen de €45,00 en €55,00 per uur dat we met het haar van de klant bezig zijn.

We zullen dit plukje verder uit behandelen, en laten het nogmaals zien, na onze kennis en ervaring erop los te laten. We will be back met dit plukje, in een vlog van Bo!

Kappers, jullie mogen dit delen!

Groetjes van ons allemaal!

P.s. De foto van het plukje haar is bij ons en door ons genomen.

We hebben willekeurige foto’s van henna merken van Google gehaald. Dus NIET merkgericht bedoelt. Het gaat om de metaalzouten die in Henna zitten in het algemeen.

Groetjes

Bo Paasman

8 antwoorden
 1. Jan Lauwers
  Jan Lauwers zegt:

  Zitten in pure henna metaalzouten? Ik dacht dat bv loodacetaat en kopersulfaat vroeger bijgevoegd werden om een groter waaier aan kleurschakeringen te bekomem met henna. Men heeft mij verteld dat het voor professionele merken verboden is om nog dit soort toevoegingen te gebruiken? In ieder geval ook pure henna kan voor de nodige problemen zorgen bij kleurverandering.

  Beantwoorden
 2. Danielle
  Danielle zegt:

  Blij met jullie duidelijke en eerlijke verhaal. Ik ben natuurkapper en mijn collega natuurkappers en ik gebruiken henna, ZONDER metaalzouten en zonder toevoeging van PPD, wel te verstaan!!
  Ik merk dat kappers er idd vaak van uit gaan dat álle henna groen wordt en dat je er heel allergisch op kan reageren. En dat laatste geldt dan weer voor de henna waar PPD aan toegevoegd is. Respect voor jou, van mij, je collega die, net als jij, professionaliteit en een goed ondebouwd advies aan haar klanten heel belangrijk vind.
  Dankjewel voor je blog!

  Beantwoorden
 3. Jennifer
  Jennifer zegt:

  Ik heb mijn haar met een henna geverfd die bestond uit henna en Sodium Picramate. Deze heb ik over gemisch geverfd haar gedaan en dat ging goed maar gaat het dan ook goed als ik het nu weer gemisch verf?

  Beantwoorden
 4. Annick
  Annick zegt:

  Hallo!

  Ik ben nu ruim een half jaar met henna mijn haar aan het verven (iedere 5 weken opnieuw). Ik gebruik henna van Holland en Barret – Jacob Hooy. Dit is 100 procent pure henna. Ik wil echter graag terug naar mijn eigen haarkleur, omdat ik het te veel werk vind en het idee heb dat na iedere verfsessie het haar donkerder wordt. Dat was dus niet de bedoeling! ik wilde vurig rood haar, niet het kastanjebruin waar het nu naar neigt. Mijn eigen haarkleur is asblond. Is er iemand die een salon weet die mijn omslag aandurft en die ook daadwerkelijk weet wat ze doen? Ik ben heel sceptisch met betrekking tot haaruitval en groene tinten. Wie oh wie wil mij helpen?

  liefs

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

, ,

Doorstart Kappersblog.nl in 2023

Kappersblog.nl start na een pauze van 4 jaar weer opnieuw op   Na een succesvolle opstart van KAPPERSblog.nl in 2016 is begin 2019 besloten om te stoppen.  De jaren die volgen hebben desastreuze gevolgen voor de kappersbranche. De…
, ,

Sta Open voor Verandering

Sta open voor veranderingen en vaar mee naar de toekomst van succes. “Ik ben niet bovenmatig intelligent en heb geen feilloos geheugen. Ik ren ook niet een mijl onder de zes minuten. De enige reden waarom ik succesvol ben geweest, is omdat ik nog aan het werk was op de momenten waarop andere mensen al sliepen.” (Greg Evans*) Deze quote vertelt precies waar ik voor sta. Het is een uitspraak van een creatieve Amerikaanse cartoonist die vooral bekend is geworden met een dagelijkste strip over een tiener. Zijn werk is altijd meegegroeid met de tijdgeest en dat is wat ik als kapper vanaf het begin van mijn carrière ook heb gedaan.
, ,

Kwaliteit of Kwantiteit

Wat doe jij als een collega in de salon met een klant naar de kassa loopt, maar jij ziet dat de nekharen van de klant slordig zijn gekortwiekt? Ik hoop hetzelfde als wat ik doe – al vanaf het moment dat ik kapper in opleiding was - terugroepen dus! Het begon allemaal toen ik met het openbaar vervoer naar de kappersschool ging. Iedere dag zag ik in de bus hoe slecht mensen waren geknipt en/of gekleurd. Dat gaat mij nooit gebeuren dacht ik, nooit zal ik een klant zo de deur uit laten gaan!’. En ik heb woord gehouden. Nog steeds werk ik op deze manier, om zo de klanten de kwaliteit te bieden waarvoor ze komen. En zo houden wij elkaar scherp op de werkvloer!