De Laatste Loodjes

Marja Braker, Haar Zaakje

Vervolg op mijn tweede blog over het openen van een 2e vestiging van Haarzaakje in Nijkerk.

Inmiddels is het zover! Haarzaakje Nijkerk is geopend !

Tot nog toe is het meegevallen en dat komt voor 100% door het bedrijf waar wij mee in zee zijn gegaan.
1 partij voor het hele project in plaats van allemaal zzp-ers. De verantwoordelijkheid lag nu bij hun.
Duidelijk dat dit bedrijf vaker met dit bijltje heeft gehakt want alles liep naadloos in elkaar over.

Dat was zo fijn voor ons want er kwam genoeg op ons af. Zoals voorspeld komt alles duurder uit dan je voor af dacht. Je kunt nog zo een strakke berekening maken je vergeet altijd dat potje verf en stukje behang.

Ook heb ik mij weer verkeken op alle losse contracten die je moet afsluiten zoals verzekering maar ook pincontract, koffie apparaat huur en de verplichte ondernemersvereniging hakken aardig in ons budget.

En dan heb ik het nog niet over het adverteren. Je wilt gevonden worden dus je moet je website aanpassen, ergens op google aan het werk en de plaatselijke krant bereiken. Alles bij elkaar ook nog eens zo een 1500 euro. Maar goed, houden niet van half werk dus hadden geen keus.

Ook hebben we nog eens de mazzel dat Haarzaakje Amersfoort gewoon lekker door loopt in deze vakantie tijd zonder dat we onze omzet in elkaar zien storten. Dan blijf je lekker slapen zonder in de paniek te schieten.

Maar wat is het mooi geworden en wat voelt het onwerkelijk, we blijven elkaar in de arm knijpen of dit echt van ons is. Wat een droom. En het leuke is dat het als vakantie voelt. Nijkerk wordt inmiddels overspoeld met de dagjes mensen die op de braderie af komen en zo ook vrolijk langs onze zaak komen.

Ik wil niet overdrijven maar bij een hoop mensen valt de mond open bij het zien van deze zaak. En het mooiste compliment komt van de mensen die daar aan toe voegen; ’We zeiden nog tegen elkaar alweer een kapsalon, maar nu we deze zien dan weten we zeker dat dit nog niet in Nijkerk zit’

En dat klopt, deze zaak zou prima in New York Kunnen staan. Hip, heel sfeervol en je blijft kijken naar de prachtige visuals en wand kussentjes met foto`s. De echte Boretti wijnkoeler achter de balie en de 3–D openhaard maken het totaal af. Het enige irritante wat nog niet werkte was de pin. En dat is toch wel een belangrijk dingetje. De energie die ik krijg van deze nieuwe zaak maakte dat ik weer vrolijk verder ging bellen om ook deze hobbel te nemen. Ik heb de laatste weken hard gewerkt om genoeg facebook vrienden te maken met HaarZaakje Nijkerk en ook dat gaat nu langzaam zijn vruchten afwerpen. De eerste online boekingen in de agenda zijn een feit mede door de super actie die we de hele maand augustus hebben om zo de klanten kennis met ons te laten maken.

Rijk zullen we er de komende maanden niet van worden maar wel gelukkig!

See you soon!!

Groetjes  Marja

Het Eindresultaat van Haar Zaakje Nijkerk

Marja Braker Guest blogger

Marja Braker

Molenplein 5 3862 JL Nijkerk

+31 (0)33 258 34 85

info@kapsalon-haarzaakje.nl

1 antwoord
 1. Adviesbureau Annemarie Leuverink
  Adviesbureau Annemarie Leuverink zegt:

  Hallo Marja,
  Even voorstellen,
  mijn naam is Annemarie Leuverink, ik ben vandaag gestart als blogger bij kappersblog.
  Mijn complimenten, wat een mooie salon.

  Inderdaad kost het enige energie, het verwezenlijken van jullie nieuwe salon maar dan heb je ook wat.
  Het ziet er strak uit allemaal!
  Veel succes in de toekomst met jullie ‘Haarzaakje’.

  Mijn visie ‘Gelukkig zijn is je rijk voelen!’

  Met vriendelijke groet,
  Annemarie Leuverink

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant

, ,

Doorstart Kappersblog.nl in 2023

Kappersblog.nl start na een pauze van 4 jaar weer opnieuw op   Na een succesvolle opstart van KAPPERSblog.nl in 2016 is begin 2019 besloten om te stoppen.  De jaren die volgen hebben desastreuze gevolgen voor de kappersbranche. De…
, ,

Sta Open voor Verandering

Sta open voor veranderingen en vaar mee naar de toekomst van succes. “Ik ben niet bovenmatig intelligent en heb geen feilloos geheugen. Ik ren ook niet een mijl onder de zes minuten. De enige reden waarom ik succesvol ben geweest, is omdat ik nog aan het werk was op de momenten waarop andere mensen al sliepen.” (Greg Evans*) Deze quote vertelt precies waar ik voor sta. Het is een uitspraak van een creatieve Amerikaanse cartoonist die vooral bekend is geworden met een dagelijkste strip over een tiener. Zijn werk is altijd meegegroeid met de tijdgeest en dat is wat ik als kapper vanaf het begin van mijn carrière ook heb gedaan.
, ,

Kwaliteit of Kwantiteit

Wat doe jij als een collega in de salon met een klant naar de kassa loopt, maar jij ziet dat de nekharen van de klant slordig zijn gekortwiekt? Ik hoop hetzelfde als wat ik doe – al vanaf het moment dat ik kapper in opleiding was - terugroepen dus! Het begon allemaal toen ik met het openbaar vervoer naar de kappersschool ging. Iedere dag zag ik in de bus hoe slecht mensen waren geknipt en/of gekleurd. Dat gaat mij nooit gebeuren dacht ik, nooit zal ik een klant zo de deur uit laten gaan!’. En ik heb woord gehouden. Nog steeds werk ik op deze manier, om zo de klanten de kwaliteit te bieden waarvoor ze komen. En zo houden wij elkaar scherp op de werkvloer!