De Zomer Voorbij

Bert de Zeeuw, Redken Artist Internationaal, People Behind the Mirror

Bert de Zeeuw

Altijd weer even wennen, na alle drukte, dat de zomer opeens voor de deur staat. Shows, presentaties en trainingen lopen gelijk met de school vakanties. Dat houdt in dat ik de maanden juli en augustus wat rustiger met opdrachten ben.

Help een gat !!! in mijn agenda denk ik elke keer weer.

Dan zie je hoe afhankelijk je bent van de dingen die je doet. Je bent wat je doet en ontleent daar je persoonlijkheid aan.

Opeens ben ik weer even Bert de kapper, die 3 dagen per week in zijn salon staat. En niet die wervelwind die denkt dat hij 100 dingen tegelijk kan doen en overal heen reist. Heerlijk, weer even terug naar de basis, hier ben ik kapper voor geworden!

Rust, dat is wat het mij brengt, niet alleen op werk gebied maar ook in mijn hoofd.

Nu zal je denken “wat heb ik hier aan”, maar ik weet zeker dat je het zelfde denkt: “Als die agenda maar vol staat voel ik mij goed”. Toch is het belangrijk dat je wat vrijheid in jouw agenda hebt. Tijd om na te denken en de dingen te regelen die blijven liggen en je daardoor vaak stress bezorgen. Je hoofd leeg maken zodat er weer ruimte is voor creativiteit.

En het alle belangrijkste, 100% aandacht aan je klant zonder dat je wordt afgeleid in je hoofd.

Tuurlijk kun je 5 dagen volgeboekt in je salon staan, maar wanneer is er tijd om creatief weer op te laden. Gun jezelf die tijd!

De zomer door…… even niets, tijd vrij maken en je harde schijf te deleten om weer plaats te maken voor nieuwe ontwikkelingen. Ergens zitten en zien hoe mensen leven, werken en van hun vrijetijd genieten. Je mens voelen en weer even alles bekijken van de kant van je klant. Wat gebeurt er op dit moment in de wereld, en hoe kan ik als kapper daarop inspelen.

Je mag gerust weer verdwalen op internet, en ergens uitkomen waar je niet naar op zoek was, terwijl dat je ophoudt en afleidt van je management.

Ik weet zeker als jij meer vrijheid voor je zelf vrij maakt door bv een middag minder te werken, je meer omzet kunt halen uit je bedrijf. Omdat je dan kunt bijsturen en inspringen daar waar het nodig is en er rustig over na kunt denken om de juiste stappen te nemen.

Ik werk dinsdag niet mee, maar zit de hele dag op kantoor, in de ochtend met mijn management en in de middag alleen. Denken wat ik wil, hoe ik het wil en met wie ik het wil. Maar vooral hoe ik het beter anders wil!

Ik neem dan de tijd om naar mijn salon te kijken, hoe werken mijn medewerkers en hoe reageren mijn klanten. Even een praatje met de klanten die je zelf niet doet maar al jaren bij jou in de zaak komen. Deze mensen hebben zoveel informatie voor je, over hoe ze jouw bedrijf ervaren. Het is toch zonde om al deze informatie langs je heen te laten gaan omdat je zo vol zit. En dat je vergeet te genieten van ons mooie vak.

En niet te vergeten je leuke klanten die speciaal voor jou komen en de aandacht van jou 100% verdienen.

Je krijgt wat je geeft.

De zomer is weer voor bij, maar niet in mijn hoofd, daar is de rust !

Ben weer vol energie en inspiratie. Laat het nieuw trainers seizoen maar weer beginnen!

Wil je meer zien van wat ik doe ? Volg mij dan op Instagram en Facebook !

Groet Bert

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

, ,

Doorstart Kappersblog.nl in 2023

Kappersblog.nl start na een pauze van 4 jaar weer opnieuw op   Na een succesvolle opstart van KAPPERSblog.nl in 2016 is begin 2019 besloten om te stoppen.  De jaren die volgen hebben desastreuze gevolgen voor de kappersbranche. De…
, ,

Sta Open voor Verandering

Sta open voor veranderingen en vaar mee naar de toekomst van succes. “Ik ben niet bovenmatig intelligent en heb geen feilloos geheugen. Ik ren ook niet een mijl onder de zes minuten. De enige reden waarom ik succesvol ben geweest, is omdat ik nog aan het werk was op de momenten waarop andere mensen al sliepen.” (Greg Evans*) Deze quote vertelt precies waar ik voor sta. Het is een uitspraak van een creatieve Amerikaanse cartoonist die vooral bekend is geworden met een dagelijkste strip over een tiener. Zijn werk is altijd meegegroeid met de tijdgeest en dat is wat ik als kapper vanaf het begin van mijn carrière ook heb gedaan.
, ,

Kwaliteit of Kwantiteit

Wat doe jij als een collega in de salon met een klant naar de kassa loopt, maar jij ziet dat de nekharen van de klant slordig zijn gekortwiekt? Ik hoop hetzelfde als wat ik doe – al vanaf het moment dat ik kapper in opleiding was - terugroepen dus! Het begon allemaal toen ik met het openbaar vervoer naar de kappersschool ging. Iedere dag zag ik in de bus hoe slecht mensen waren geknipt en/of gekleurd. Dat gaat mij nooit gebeuren dacht ik, nooit zal ik een klant zo de deur uit laten gaan!’. En ik heb woord gehouden. Nog steeds werk ik op deze manier, om zo de klanten de kwaliteit te bieden waarvoor ze komen. En zo houden wij elkaar scherp op de werkvloer!