Een nieuwe collectie bij Davines. Hoe gaat dat eigenlijk ?

Huub Eysink, Hairplaza

Voor mijn functie: ‘Davines International Artistic Master Trainer’ en ‘Artistic Director voor Davines Nederland’, reis ik regelmatig naar Parma in Italie om kennis te maken met de allernieuwste collecties van Angelo Seminara. Voor de niet-kenners onder ons; Angelo Seminara is een internationaal geroemd hairstylist. Een icoon voor velen in de kapperswereld en tevens dé Artistic Director van Davines wereldwijd sinds 2011 .

Eduardo Paludo - Huub Eysink - Angelo Seminara

Eduardo Paludo – Huub Eysink – Angelo Seminara

Hij heeft talrijke erkenningen en prijzen gewonnen in de loop van zijn carrière, met als hoogtepunt drie maal de titel: ‘British Hairdresser of the Year”.

Angelo heeft een unieke en bijzonder wijze om met haar te spelen. Zijn passie, creativiteit en inspiratie smelten samen in zijn altijd innovatieve en unieke collecties.

Ik bewonder zijn werk enorm en vind zijn briljante kijk op haar en schoonheid fascinerend !

Het voelt voor mij dan ook als een voorrecht om als één van de eersten op de hoogte gesteld te worden van zijn nieuwste creaties.

Twee maal per jaar reis ik dan bepakt en bezakt af naar Davines in Parma. Ik schrijf bewust bepakt en bezakt want na de introductie van Angelo’s collectie word ik samen met alle andere internationale trainers van het artistic team een week lang intensief getraind om deze collectie volledig onder de knie te krijgen. En omdat we van te voren niet weten wat we precies gaan doen, moeten we werkelijk ALLES wat met het kappersvak te maken heeft meenemen. Of zoals Angelo het mooi zegt: “You are professionals, then BE professionals.” Niets mag ontbreken uit onze werkkoffers; fohns, krultangen in de meest onmogelijke maten, pinnetjes, rollers, clips, borstels in allerlei mogelijke variaties, scharen en kammen, werkelijk alles wat je nodig zou kunnen hebben als hairstylist moet er in zitten. Uiteindelijk gebruik je soms de helft niet maar een echte pro heeft altijd alle tools bij zich volgens onze leermeester.

Knippen, omvormen en kleuren beheers ik echt wel maar iedere keer weer wordt ik verrast door zijn creatiesvernieuwde technieken. Niets gaat vanzelf of gemakkelijk in het vormen van zijn creaties en toegepaste kleurtechnieken. Iedere coupe, iedere kleuring is een op zichzelf staand kunstwerk.

Zijn geraffineerde en gezochte smaak en zijn liefde voor de natuur zijn altijd in perfecte balans met de Davines filosofie. (ik moet opeens denken aan Jonnie en Therese Boer van de Librije. Ik moet ze eens voorstellen aan elkaar denk ik. Dat zou een leuke setting zijn)

De dagen in Parma zijn lang en intensief. We starten iedere ochtend vroeg met de training en we stoppen pas als we de techniek volledig onder controle hebben. Dat is vaak iets later dan gepland maar het enthousiasme en drang om het aan de rest van Nederland te presenteren groeit ook met de dag.

Ik kan haast nooit wachten om weer bepakt en bezakt én met een hoofd vol nieuwe kennis, inspiratie en technieken huiswaarts te keren !!

Tot snel weer !

Huub Eysink

2 antwoorden
  • Huub
   Huub zegt:

   Thanks Hans, het is inderdaad een voorrecht om hem te werken. Los van het feit dat Angelo een briljante kijk op haar heeft, beschikt hij ook over een enorme dosis humor en dat past uitstekend bij me 😉

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

, ,

Doorstart Kappersblog.nl in 2023

Kappersblog.nl start na een pauze van 4 jaar weer opnieuw op   Na een succesvolle opstart van KAPPERSblog.nl in 2016 is begin 2019 besloten om te stoppen.  De jaren die volgen hebben desastreuze gevolgen voor de kappersbranche. De…
, ,

Sta Open voor Verandering

Sta open voor veranderingen en vaar mee naar de toekomst van succes. “Ik ben niet bovenmatig intelligent en heb geen feilloos geheugen. Ik ren ook niet een mijl onder de zes minuten. De enige reden waarom ik succesvol ben geweest, is omdat ik nog aan het werk was op de momenten waarop andere mensen al sliepen.” (Greg Evans*) Deze quote vertelt precies waar ik voor sta. Het is een uitspraak van een creatieve Amerikaanse cartoonist die vooral bekend is geworden met een dagelijkste strip over een tiener. Zijn werk is altijd meegegroeid met de tijdgeest en dat is wat ik als kapper vanaf het begin van mijn carrière ook heb gedaan.
, ,

Kwaliteit of Kwantiteit

Wat doe jij als een collega in de salon met een klant naar de kassa loopt, maar jij ziet dat de nekharen van de klant slordig zijn gekortwiekt? Ik hoop hetzelfde als wat ik doe – al vanaf het moment dat ik kapper in opleiding was - terugroepen dus! Het begon allemaal toen ik met het openbaar vervoer naar de kappersschool ging. Iedere dag zag ik in de bus hoe slecht mensen waren geknipt en/of gekleurd. Dat gaat mij nooit gebeuren dacht ik, nooit zal ik een klant zo de deur uit laten gaan!’. En ik heb woord gehouden. Nog steeds werk ik op deze manier, om zo de klanten de kwaliteit te bieden waarvoor ze komen. En zo houden wij elkaar scherp op de werkvloer!