Gezonde Stress ??

Marja Braker, Haar Zaakje

haarzaakje nijkerk 7

Bij het lezen van een blog wil je de rauwe waarheid van iemand lezen en worden meegesleept in haar of zijn verhaal. Dan pas is het echt en leef je met diegene mee. Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik een open persoon ben en geen binnen vetter. Vandaar dat ik er ook geen moeite mee heb om te vertellen wat het openen van een tweede salon met je doet.

Is het makkelijk? Nee…. Maar het is wel heel leuk en geeft ook een kick. Ten eerste moet je opboksen tegen alle negatieve opmerkingen die je krijgt. Waarom nog een salon als je er al 1 hebt?? Waarom in Nijkerk of all Places? Waarom je nek uitsteken en geld lenen, risico lopen. Waarom zo een groot pand met 14 stoelen en niet een klein salonnetje wat minder kost?

Tja…Wij hebben ons heel wat moeten verklaren en uitleggen waarom we dit doen. Dan is het soms best lastig om te blijven geloven in ons oorspronkelijke plan. Ik ben van nature optimistisch ingesteld en mijn glas zit meestal half vol. Maar ik kan je wel vertellen dat er meer mensen zijn die je plannen afraden dan mensen die met je mee dromen en de uitdaging zien. Het ondernemen zit gewoon in mij. Het is niet uit te leggen, maar zodra een doel is bereikt word ik onrustig en hou mijn ogen open voor verdere kansen. Zo ook met deze zaak. Mijn eerste blik op het plein en pand waren genoeg. Ik zag de inrichting al voor mij en kon mijn personeel met de toekomstige klanten al horen kwebbelen. Toen het dan ook af was en de eerste afspraken konden worden gemaakt kon ik ook niet anders denken dan dat het storm zou gaan lopen. Dat deed het zeker ook de eerste weken….mede door de aantrekkelijke actie prijzen in de openingsmaand.

En toen werd het 1 september…….slik.  Opeens werd het stil……buiten 29 graden en het plein was leeg en bleef die week ook leeg. En ik kan je wel zeggen dat je dan opeens die slapeloze nacht hebt en tegen elkaar zegt `We zouden er toch niet naast zitten?` `Het kan toch niet waar zijn wat de mensen om je heen influisteren ..dat Nijkerk niet klaar is voor zo een salon` Het te hip zou zijn en iedereen zich vasthoudt aan zijn eigen kapper? Elk nadeel had toch zijn voordeel? Ik viel die week 2 kilo af, iets wat mij bij de Weight Watchers al maanden niet lukte. Het maakte mij heel strijdbaar. Midden in de nacht maakte Jan en ik plannen hoe nu verder.

We zijn er vol in gegaan, zijn dagen zelf gaan flyeren om Nijkerk beter te leren kennen, terwijl iedereen lag te genieten van de laatste dagen zon in de tuin of op het strand werkte wij aan de zaak. Gingen praten op straat met de mensen, schreven alle lokale kranten aan, hielden kinder knip middagen en Balayage dagen. Net zo lang tot onze trucen doos leeg was en we zeker wisten dat we alle liefde en energie in deze zaak hadden gestoken die we in ons hadden. En heel langzaam trok het aan, kwamen de klanten uit de eerste weken weer terug, kwamen er steeds meer positieve recensies en kregen wij weer eetlust. Pfffffffff…… de laatste twee weken van september hebben de eerste twee weer goed gemaakt.

We zijn er nog lang niet, maar we blijven overtuigd dat als je een droom hebt en er echt in geloofd en er dan ook alles aan doet om het te laten slagen het ook goed komt.

Vanmiddag waren wij op een fashion dag van het merk Moroccanoil en hoorde het verhaal van de oprichtster van dit merk. Zij begon met 1 product, een olie voor in je haar wat goed werkt tegen pluis. Ook zij kreeg enorm veel weerstand en weinig mensen geloofde in haar product. Ze hield vol en inmiddels is de Moroccanoil Treatment in 65 landen te koop.

Ik dacht opeens aan de zin; Een vliegtuig kan niet opstijgen zonder tegenwind. Zo is het maar net.. Daar geloof ik in. Niemand zei dat het makkelijk was, dat hoeft ook niet. HaarZaakje Nijkerk staat op de kaart en daar zijn wij super trots op!

See you next time,

Marja

kapsalon haarzaakje

Marja Braker

Molenplein 5 3862 JL Nijkerk

+31 (0)33 258 34 85

info@kapsalon-haarzaakje.nl

2 antwoorden
  1. West kappers
    West kappers zegt:

    Bedankt voor je eerlijk en realistisch verhaal normaal lees je alleen de succes stories maar dit is de werkelijkheid ondernemer zijn is elke dag “knokken” ,maar met jullie aanpak en vechtlust gaat het wel goedkomen…..Succes

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant

, ,

Doorstart Kappersblog.nl in 2023

Kappersblog.nl start na een pauze van 4 jaar weer opnieuw op   Na een succesvolle opstart van KAPPERSblog.nl in 2016 is begin 2019 besloten om te stoppen.  De jaren die volgen hebben desastreuze gevolgen voor de kappersbranche. De…
, ,

Sta Open voor Verandering

Sta open voor veranderingen en vaar mee naar de toekomst van succes. “Ik ben niet bovenmatig intelligent en heb geen feilloos geheugen. Ik ren ook niet een mijl onder de zes minuten. De enige reden waarom ik succesvol ben geweest, is omdat ik nog aan het werk was op de momenten waarop andere mensen al sliepen.” (Greg Evans*) Deze quote vertelt precies waar ik voor sta. Het is een uitspraak van een creatieve Amerikaanse cartoonist die vooral bekend is geworden met een dagelijkste strip over een tiener. Zijn werk is altijd meegegroeid met de tijdgeest en dat is wat ik als kapper vanaf het begin van mijn carrière ook heb gedaan.
, ,

Kwaliteit of Kwantiteit

Wat doe jij als een collega in de salon met een klant naar de kassa loopt, maar jij ziet dat de nekharen van de klant slordig zijn gekortwiekt? Ik hoop hetzelfde als wat ik doe – al vanaf het moment dat ik kapper in opleiding was - terugroepen dus! Het begon allemaal toen ik met het openbaar vervoer naar de kappersschool ging. Iedere dag zag ik in de bus hoe slecht mensen waren geknipt en/of gekleurd. Dat gaat mij nooit gebeuren dacht ik, nooit zal ik een klant zo de deur uit laten gaan!’. En ik heb woord gehouden. Nog steeds werk ik op deze manier, om zo de klanten de kwaliteit te bieden waarvoor ze komen. En zo houden wij elkaar scherp op de werkvloer!