Goed gereedschap is het halve werk!

Raymon & Danny

GAIJESS

De titel van deze blog zegt natuurlijk al genoeg.

Graag willen wij jullie meenemen naar onze ervaringen met gereedschappen.

Je kent het vast wel… Je schaar valt op de grond en je hebt dan het gevoel dat de punt gelijk stomp, of in het ergste geval kapot is. Je gaat door met knippen en je ergert je groen en geel aan de schaar want hij slaat dubbel of hij trekt. Maar je moet door dus laat je het maar even zo.

Je kam valt en er is een tandje uit, je pakt ‘m op, maakt ‘m schoon en je gaat weer door.

Er zijn nog zoveel voorbeelden van gereedschap dat op den duur niet meer goed functioneert of kapot is maar vaak heb je te weinig tijd, of je neemt niet de tijd, om nieuw materiaal aan te schaffen.

Toch zouden wij jullie als advies mee willen geven:  Zorg dat je altijd goed materiaal op reserve hebt! Want op het moment dat je met die nieuwe schaar aan de slag gaat heb je meestal al het gevoel van:  Jemig wat knipt dit toch weer fijn en waarom heb ik die schaar, kam of tondeuse nou niet eerder aangeschaft?

Zo stonden wij ergens een presentatie te geven en laten het nieuwste model opknip-kam zien met begeleidende uitleg: Deze kam is zo flexibel dat hij onbreekbaar is!

Om deze uitspraak kracht bij te zetten, demonstreerden wij dit en wat denk je? De kam brak gewoon in twee! Met als gevolg dat het publiek niet meer bij kwam van het lachen natuurlijk. Gelukkig hebben wij altijd meerdere kammen van hetzelfde soort bij dus konden we ondanks het hilarische moment toch verder.

Dat goed gereedschap het halve werk is geld niet alleen voor de kwaliteit van je gereedschap maar ook voor de kwaliteit van je werk.

Wij krijgen vaak de vraag, bij een salontraining of presentatie, waarom wij verschillende tondeuses gebruiken en waarom wij meerdere tondeuses hebben om een fade te maken.

Dit doen wij omdat de kortste stand van de grote tondeuse vaak maar tot 0,08 mm gaat, en de kleine tot 0,04 mm. Maar ook daar heb je nog verschil in want er zijn ook kleine tondeuses die tot 0,01 mm gaan. En om een goede fade te maken kunnen wij gewoon niet meer zonder deze verschillende type tondeuses.

Waarom wij deze verschillende tondeuses ook nog dubbel hebben is om het feit dat er altijd een op reserve is als de ander leeg is , zoals we al vermeld hebben, er altijd iets kan gebeuren waardoor je materiaal kapot gaat.

En zo zijn er nog tal van voorbeelden om met goed materiaal een mooi kapsel te creëren.

Ondanks dat goed materiaal het halve werk is, komt het toch uiteindelijk ook aan op je eigen vakmanschap!

Op 25 en 26 juni vindt het gloednieuwe kappers-event The Hair X-perience in Gorinchem plaats.

The Hair X-perience is, met ruim 70 deelnemers, het grootste kappers-event van Nederland en staat in het teken van inspiratie, educatie en innovatie.

Hier staan wij, in samenwerking met MW Hair&Beauty Products, in stand 242. Wij zijn daar niet alleen om ons zelf te promoten, maar ook om de nieuwste materialen en technieken te zien waardoor ons vak zo leuk blijft.

Misschien zien we elkaar daar, en anders tot de volgende blog!

Raymon & Danny

GAIJESS

GAIJES

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

, ,

Doorstart Kappersblog.nl in 2023

Kappersblog.nl start na een pauze van 4 jaar weer opnieuw op   Na een succesvolle opstart van KAPPERSblog.nl in 2016 is begin 2019 besloten om te stoppen.  De jaren die volgen hebben desastreuze gevolgen voor de kappersbranche. De…
, ,

Sta Open voor Verandering

Sta open voor veranderingen en vaar mee naar de toekomst van succes. “Ik ben niet bovenmatig intelligent en heb geen feilloos geheugen. Ik ren ook niet een mijl onder de zes minuten. De enige reden waarom ik succesvol ben geweest, is omdat ik nog aan het werk was op de momenten waarop andere mensen al sliepen.” (Greg Evans*) Deze quote vertelt precies waar ik voor sta. Het is een uitspraak van een creatieve Amerikaanse cartoonist die vooral bekend is geworden met een dagelijkste strip over een tiener. Zijn werk is altijd meegegroeid met de tijdgeest en dat is wat ik als kapper vanaf het begin van mijn carrière ook heb gedaan.
, ,

Kwaliteit of Kwantiteit

Wat doe jij als een collega in de salon met een klant naar de kassa loopt, maar jij ziet dat de nekharen van de klant slordig zijn gekortwiekt? Ik hoop hetzelfde als wat ik doe – al vanaf het moment dat ik kapper in opleiding was - terugroepen dus! Het begon allemaal toen ik met het openbaar vervoer naar de kappersschool ging. Iedere dag zag ik in de bus hoe slecht mensen waren geknipt en/of gekleurd. Dat gaat mij nooit gebeuren dacht ik, nooit zal ik een klant zo de deur uit laten gaan!’. En ik heb woord gehouden. Nog steeds werk ik op deze manier, om zo de klanten de kwaliteit te bieden waarvoor ze komen. En zo houden wij elkaar scherp op de werkvloer!