Haarwerken, hoe begin ik eraan?

Marijke Paradiek

Na vele jaren in de kapsalon gewerkt hebben, loop je vroeg of laat tegen klanten aan die een pruik of haarwerk nodig hebben. Met deze klanten heb je vaak veel lief en soms ook leed gedeeld. In de loop der tijd is een vriendschap geboren. Tenslotte mag niet  iedereen zomaar aan iemands hoofd zitten.

Wat doe je dan als kapper c.q. haarspecialist, stuur ik mijn klant naar een ander en beëindig ik hiermee  mijn band of ben ik ook de vertrouwenspersoon-haarwerkspecialist die zijn mannetje staat ook in donkere dagen?

Om te willen beginnen met haarwerken, dien ik me af te vragen: “wil ik de band met mijn klant behouden en wil ik mijn klant kunnen bijstaan bij het adviseren van een haarwerk?”.

Indien dit het geval is, is het slechts het volgen van benodigde haarwerk-cursussen en daarna gewoon doen. Durf het haarwerk te zien als eigen haar en geef het haarwerk dezelfde aandacht als het haar van een klant uit de kapsalon.

Haarwerkklanten waarderen het “Look good, feel better”-gevoel nog meer dan gewone kapsalon- klanten en de band met je klant wordt hiermee alleen maar versterkt.

Marijke Paradiek

Raadhuisstraat 2 6042 JL Roermond

+31 (0)475 329 616

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

, ,

Doorstart Kappersblog.nl in 2023

Kappersblog.nl start na een pauze van 4 jaar weer opnieuw op   Na een succesvolle opstart van KAPPERSblog.nl in 2016 is begin 2019 besloten om te stoppen.  De jaren die volgen hebben desastreuze gevolgen voor de kappersbranche. De…
, ,

Sta Open voor Verandering

Sta open voor veranderingen en vaar mee naar de toekomst van succes. “Ik ben niet bovenmatig intelligent en heb geen feilloos geheugen. Ik ren ook niet een mijl onder de zes minuten. De enige reden waarom ik succesvol ben geweest, is omdat ik nog aan het werk was op de momenten waarop andere mensen al sliepen.” (Greg Evans*) Deze quote vertelt precies waar ik voor sta. Het is een uitspraak van een creatieve Amerikaanse cartoonist die vooral bekend is geworden met een dagelijkste strip over een tiener. Zijn werk is altijd meegegroeid met de tijdgeest en dat is wat ik als kapper vanaf het begin van mijn carrière ook heb gedaan.
, ,

Kwaliteit of Kwantiteit

Wat doe jij als een collega in de salon met een klant naar de kassa loopt, maar jij ziet dat de nekharen van de klant slordig zijn gekortwiekt? Ik hoop hetzelfde als wat ik doe – al vanaf het moment dat ik kapper in opleiding was - terugroepen dus! Het begon allemaal toen ik met het openbaar vervoer naar de kappersschool ging. Iedere dag zag ik in de bus hoe slecht mensen waren geknipt en/of gekleurd. Dat gaat mij nooit gebeuren dacht ik, nooit zal ik een klant zo de deur uit laten gaan!’. En ik heb woord gehouden. Nog steeds werk ik op deze manier, om zo de klanten de kwaliteit te bieden waarvoor ze komen. En zo houden wij elkaar scherp op de werkvloer!