I.S.M.

Bert de Zeeuw, Redken Artist Internationaal, People Behind the Mirror

I.S.M. staat voor “in samenwerking met”, maar wat betekend dat eigenlijk voor ons als kapper?

Voor mij staan deze letters ook voor iets anders, voor de manier waarop je samenwerken:

I voor Inspiratie:

Collega’s inspireren en ze daardoor een nieuwe kijk te geven op hun vak, is iets wat ik geweldig vind om te doen.

Dit doe ik door presentaties en shows te geven.

D.m.v. modellen laat ik mijn visie zien op de nieuwste haartrends en stromingen binnen ons vak.

Mode is wat je kopieert, een eigenstijl is wat je met mode doet.

Dat zijn 2 verschillende dingen , kopiëren is veilig, een eigen stijl is iets waar je jezelf bloot geeft en laat zien wie je bent.

Best moeilijk en kwetsbaar, maar o zo leuk.

S voor Stimuleren:

Wat stimuleert iemand om het kappersvak in te gaan en in zijn carrière te willen groeien.

En wat kun jij er voor doen, dat collega’s hier door hun vak nog leuker gaan vinden.

De vraag die ik mijzelf altijd stel: Waar wil ik staan over 5 jaar?

Maar de echte vraag is: Waar wordt ik blij van?

Als je deze vraag naast de eerst vraag zet, is dan de uitkomst en de weg er naar toe het zelfde?

Probeer het eens, ben benieuwd wat bij jou het verschil is.

M voor Motivatie:

Dat is belangrijk als je als team samen wilt werken.

Elkaar daardoor iets gunnen en ondersteunen daar waar nodig is.

Door mijn trainingen kan ik kappers verschillende manieren laten zien om hun doel te bereiken, waardoor je weer gaat nadenken over wat je de hele dag doet als kapper.

Iedereen heeft een eigen motivatie en die kan heel verschillend zijn, daarom is het belangrijk daar samen over te praten.

In mijn maandelijkse blog geef ik jullie graag een kijkje in mijn leven, met al zijn ups maar ook zijn downs.

Er zullen dingen voorbij komen waar je een andere kijk op hebt, dat kan, maar vraag je zelf eerst af WAAROM heb ik daar een andere kijk op?

Want dat geeft je het antwoord “waar jij voor staat”.

Plaats een reactie, want niets is leuker als ik een beetje vraagtekens mag zetten bij hoe jij denkt een leeft.

Voor mij is dat een super mooie les in het leven.

Iets wat ik graag I.S.M jou wil doen.

Grote groet Bert

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

, ,

Kwaliteit of Kwantiteit

Wat doe jij als een collega in de salon met een klant naar de kassa loopt, maar jij ziet dat de nekharen van de klant slordig zijn gekortwiekt? Ik hoop hetzelfde als wat ik doe – al vanaf het moment dat ik kapper in opleiding was - terugroepen dus! Het begon allemaal toen ik met het openbaar vervoer naar de kappersschool ging. Iedere dag zag ik in de bus hoe slecht mensen waren geknipt en/of gekleurd. Dat gaat mij nooit gebeuren dacht ik, nooit zal ik een klant zo de deur uit laten gaan!’. En ik heb woord gehouden. Nog steeds werk ik op deze manier, om zo de klanten de kwaliteit te bieden waarvoor ze komen. En zo houden wij elkaar scherp op de werkvloer!
, , , ,

Lumishine

Joico introduceert een nieuwe toevoeging aan het LumiShine®-gamma: de Dimensional Deposit Demi-Permanent Crème Shades. Met deze nieuwe tinten hebben kleurexperts elke tool beschikbaar binnen het bekroonde LumiShine®-portfolio - van permanente crème tot demi-liquids en nu demi-permanente crème kleuringen. LumiShine® Dimensional Deposit Demi-Permanent Crème Shades zijn de perfecte manier om dimensies en langdurige effecten toe te voegen, plus de verbluffende glans die alleen LumiShine® kan bereiken. Met 20 prachtige tinten wordt het maken van geschakeerde kleuringen eenvoudig en foolproof. Deze veelzijdige, voorspelbare formule corrigeert, geeft glans en diepte en maskeert grijs. Dankzij de Dimensional Deposit Demi-Permanent Crème Shades kunnen coloristen de kunst van diepte en dimensies in elke kleurcreatie verwerken, terwijl ze de maximale gezondheid van het haar herstellen en glans toevoegen.
, ,

Opleiden of Afglijden

Buiten mijn werk als kapper/ondernemer ben ik ook met veel plezier voetbaltrainer. Het is mooi om de jongens van mijn team te zien groeien en hen te begeleiden naar volgende stappen in hun voetbalcarrière. We werken met z’n allen hard om het team en de individuele spelers steeds beter te laten spelen. En iedere seizoen wordt opnieuw gekeken naar de beste opstelling. Zo worden spelers altijd geplaatst op een plek waar hun capaciteiten het beste tot hun recht komen. En dat kan soms ook betekenen dat ze naar een ander team gaan. En zo gaat het ook in ons kappersvak. Ik heb een officieel erkend leerbedrijf en ik heb diverse mensen opgeleid die nu bij grote namen in onze branche werken of zelfstandig ondernemer zijn geworden. Dat is mooi en ik ben blij dat ze vakmensen zijn geworden en op deze manier een goede baan hebben. Maar dat kan alleen als je ze vanaf het begin serieus bij het vak betrekt. En daar zit ‘m nou net het probleem. Wat mij irriteert is dat wij kappers vaak zo makkelijk met stagiaires omgaan en ze te lang maar laten schoonmaken of koffiezetten… Nee, wij hebben als erkend leerbedrijf de taak om hen verder te brengen dan ‘was-meisje’ of ‘schoonmaker’.