Kan mijn klant alles zien?

Da Vinci Salonautomatisering

De Blije-Klanten-Makers en ex-kappers van Da Vinci krijgen een hoop kappers aan de lijn. Ook vaak met de vraag hoe zo’n online afsprakenboek nu precies werkt. Er bestaat namelijk een misvatting over het online een afspraak laten maken door de klant.

De misvatting is dat de kapper denkt dat de klant de hele agenda van deze kapsalon kan zien als zij online een afspraak maakt. In sommige gevallen is dit zo (namelijk bij een aantal andere kapperssoftware-pakketten), Maar niet bij Da Vinci. Wij weten namelijk dat je niet wil dat mevrouw Jansen ziet dat haar buurvrouw op dinsdag komt knippen. Hoe werkt het dan wel?

barberbooking afbeeldingWat ziet jouw klant dan wel? Een klant die online een afspraak voor in jouw salon gaat maken gaat allereerst naar jouw website, facebook APP of bookingsplatform BarberBooking. Dan kiest hij/zij een behandeling. Geeft hij/zij een voorkeur voor een medewerker aan. Kiest een datum en vervolgens verschijnen er een aantal tijden waarop de gekozen behandeling past. Plus.. Het afsprakenboek van Da Vinci is zo slim dat hij alleen tijden om het half uur laat zien. Zo ben jij ervan verzekerd dat bij het krijgen van online boekingen je planning ineens niet met 5 minuten zit waar je niks mee kan!

Hopelijk hebben we duidelijk kunnen maken dat jouw klant dus niet je hele agenda ziet. En dat zou zo jammer zijn als dit het punt is om je klant niet online te laten boeken. Uit onze statistieken blijkt namelijk dat wel 60% van alle online afspraken buiten openingstijd van de salon worden gemaakt. En.. dat minstens 20% van alle online boekingen last-minute boekingen zijn. Dat betekent dat op het moment dat die boeking gemaakt wordt, deze binnen 24 uur plaatsvind in de salon. Jij blij want je afsprakenboek staat vol en je klant blij omdat hij op het laatste moment (zelfs als jouw salon gesloten is) kan bepalen of hij toch morgenochtend gelijk om 8:30 naar de kapper wil.

Da Vinci Salonautomatisering Guest blogger

+31(0)575 55 27 00

info@dvi.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant

, ,

Doorstart Kappersblog.nl in 2023

Kappersblog.nl start na een pauze van 4 jaar weer opnieuw op   Na een succesvolle opstart van KAPPERSblog.nl in 2016 is begin 2019 besloten om te stoppen.  De jaren die volgen hebben desastreuze gevolgen voor de kappersbranche. De…
, ,

Sta Open voor Verandering

Sta open voor veranderingen en vaar mee naar de toekomst van succes. “Ik ben niet bovenmatig intelligent en heb geen feilloos geheugen. Ik ren ook niet een mijl onder de zes minuten. De enige reden waarom ik succesvol ben geweest, is omdat ik nog aan het werk was op de momenten waarop andere mensen al sliepen.” (Greg Evans*) Deze quote vertelt precies waar ik voor sta. Het is een uitspraak van een creatieve Amerikaanse cartoonist die vooral bekend is geworden met een dagelijkste strip over een tiener. Zijn werk is altijd meegegroeid met de tijdgeest en dat is wat ik als kapper vanaf het begin van mijn carrière ook heb gedaan.
, ,

Kwaliteit of Kwantiteit

Wat doe jij als een collega in de salon met een klant naar de kassa loopt, maar jij ziet dat de nekharen van de klant slordig zijn gekortwiekt? Ik hoop hetzelfde als wat ik doe – al vanaf het moment dat ik kapper in opleiding was - terugroepen dus! Het begon allemaal toen ik met het openbaar vervoer naar de kappersschool ging. Iedere dag zag ik in de bus hoe slecht mensen waren geknipt en/of gekleurd. Dat gaat mij nooit gebeuren dacht ik, nooit zal ik een klant zo de deur uit laten gaan!’. En ik heb woord gehouden. Nog steeds werk ik op deze manier, om zo de klanten de kwaliteit te bieden waarvoor ze komen. En zo houden wij elkaar scherp op de werkvloer!