Man & Schaar

Hans Beers

Ik denk vaak met m’n vingers. Zo’n stukje zoals ik nu typ… het komt rechtstreeks uit m’n vingers. Ik heb het niet bedacht, m’n handen gaan hun eigen weg.

En zo gaat het ook vaak als ik een kapsel knip. In grote lijnen is het besproken: mag er veel af, of juist weinig, moet het voor lang blijven of achter juist kort, zit er teveel massa in of te weinig volume. Oké, wassen, en gaan.

Dat kan natuurlijk niet zomaar. De klant moet vertrouwen in jou hebben. En weten dat je altijd iets moois aflevert. Zoiets bouw je op, dat kost tijd.

Regelmatig houd ik zogenaamde ‘knipshoots’. Ik laat een model komen, soms een visagiste erbij. Ik maak een kapsel en als de make up klaar is gaan we fotograferen. Heel soms maak ik van te voren een moodboard. Maar ja… Je moet toch eerst dat haar in je handen voelen om te weten wat mogelijk is. Al knippend ontstaan er lijnen en vlakken. Ineens zie je een beweging, een opbouw. Plotseling heb je een compositie.

Ik was eens op weg naar m’n salon en dacht: wat gaan we vandaag in hemelsnaam doen? Ik zag de etalages van de supermarkt gevuld met paaskuikentjes. En toen wist ik het: een paaskapsel! Dominante kleur? Geel.

En dan wijst het weer zichzelf. Een asymetrische bob ontstaat vanzelf, glad of rommelig gestyled, het maakt niet uit. Kleuraccenten. Yesss!!

foto hans beers

Model: Marjolijn du Pont

Visagie: Marjolijn du Pont

Haar: Hans Beers

Fotografie: Hans Beers

© HansBeers.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

, ,

Doorstart Kappersblog.nl in 2023

Kappersblog.nl start na een pauze van 4 jaar weer opnieuw op   Na een succesvolle opstart van KAPPERSblog.nl in 2016 is begin 2019 besloten om te stoppen.  De jaren die volgen hebben desastreuze gevolgen voor de kappersbranche. De…
, ,

Sta Open voor Verandering

Sta open voor veranderingen en vaar mee naar de toekomst van succes. “Ik ben niet bovenmatig intelligent en heb geen feilloos geheugen. Ik ren ook niet een mijl onder de zes minuten. De enige reden waarom ik succesvol ben geweest, is omdat ik nog aan het werk was op de momenten waarop andere mensen al sliepen.” (Greg Evans*) Deze quote vertelt precies waar ik voor sta. Het is een uitspraak van een creatieve Amerikaanse cartoonist die vooral bekend is geworden met een dagelijkste strip over een tiener. Zijn werk is altijd meegegroeid met de tijdgeest en dat is wat ik als kapper vanaf het begin van mijn carrière ook heb gedaan.
, ,

Kwaliteit of Kwantiteit

Wat doe jij als een collega in de salon met een klant naar de kassa loopt, maar jij ziet dat de nekharen van de klant slordig zijn gekortwiekt? Ik hoop hetzelfde als wat ik doe – al vanaf het moment dat ik kapper in opleiding was - terugroepen dus! Het begon allemaal toen ik met het openbaar vervoer naar de kappersschool ging. Iedere dag zag ik in de bus hoe slecht mensen waren geknipt en/of gekleurd. Dat gaat mij nooit gebeuren dacht ik, nooit zal ik een klant zo de deur uit laten gaan!’. En ik heb woord gehouden. Nog steeds werk ik op deze manier, om zo de klanten de kwaliteit te bieden waarvoor ze komen. En zo houden wij elkaar scherp op de werkvloer!