Motivatie komt niet uit een potje

Annemarie Leuverink Advies

Solo entrepreneur, een mooi synoniem voor ondernemer.

Het solo ondernemen is een uitdaging waarbij motivatie elke dag om de hoek komt kijken.

Zoals bovenstaande geschreven tekst ‘Motivatie komt niet uit een potje’, daar sluit ik mij bij aan!

Motivatie, de bekende drijfveer, dat je eigen gevoel aanwakkert om gemotiveerd te raken.

De IK persoon -ik en mijzelf- privé en tijdens het werk.

Ikzelf ben een voorbeeld van deze welbekende ‘prikkel’; een werknemer die naast haar huidige baan onlangs een eigen onderneming is begonnen.

Het vasthouden aan mijn plan en het bereiken van dit doel is mijn motivatie geweest om door te zetten.

De drive om een bijdrage te gaan leveren in de beroepspraktijk.

Voor medewerkers in de beroepspraktijk is motivatie van groot belang, dit om contente doelen na te streven en te bereiken, wat is het resultaat dat ik wil bereiken en welke strategie (stappen) zet ik in.

Het niet gemotiveerd kunnen werken is een gemiste kans voor werknemers en werkgevers.

Tijdens mijn loopbaan is het mij opgevallen dat medewerkers graag meer willen weten over de competentie sociale vaardigheden.

Motivatie is belangrijk, wil men in een prettige sfeer en goede arbeidsomstandigheden werken.

Vragen als: ‘is iemand te motiveren’? Daar kan ik duidelijk over zijn. In mijn beleving kan dit niet, mensen zijn wel te enthousiasmeren en vanuit dit gegeven kan dit over gaan in motivatie.

Wat ik daarmee wil zeggen is; dat motivatie vanuit de IK persoon zelf moet komen, de welbekende ‘prikkel’ die ervoor zorgt; IK ga het doen!

Het zichzelf er toe zetten om gemotiveerd te werken aan de doelstelling is een must, met de juiste ‘skills’ is die doelstelling te bereiken.

Op deze manier wil ik werkgevers graag stimuleren en motiveren zich te verdiepen in het belang van bewustwording over de sociale vaardigheden zoals o.a. motivatie onder medewerkers, zodat er een gezonde en productieve sfeer heerst op de werkvloer.

Wellicht dat dit geschreven stuk tekst in de blog, anderen kan inspireren door zichzelf te gaan ‘bewegen’

DOEN!

 

Annemarie Leuverink

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

, ,

Doorstart Kappersblog.nl in 2023

Kappersblog.nl start na een pauze van 4 jaar weer opnieuw op   Na een succesvolle opstart van KAPPERSblog.nl in 2016 is begin 2019 besloten om te stoppen.  De jaren die volgen hebben desastreuze gevolgen voor de kappersbranche. De…
, ,

Sta Open voor Verandering

Sta open voor veranderingen en vaar mee naar de toekomst van succes. “Ik ben niet bovenmatig intelligent en heb geen feilloos geheugen. Ik ren ook niet een mijl onder de zes minuten. De enige reden waarom ik succesvol ben geweest, is omdat ik nog aan het werk was op de momenten waarop andere mensen al sliepen.” (Greg Evans*) Deze quote vertelt precies waar ik voor sta. Het is een uitspraak van een creatieve Amerikaanse cartoonist die vooral bekend is geworden met een dagelijkste strip over een tiener. Zijn werk is altijd meegegroeid met de tijdgeest en dat is wat ik als kapper vanaf het begin van mijn carrière ook heb gedaan.
, ,

Kwaliteit of Kwantiteit

Wat doe jij als een collega in de salon met een klant naar de kassa loopt, maar jij ziet dat de nekharen van de klant slordig zijn gekortwiekt? Ik hoop hetzelfde als wat ik doe – al vanaf het moment dat ik kapper in opleiding was - terugroepen dus! Het begon allemaal toen ik met het openbaar vervoer naar de kappersschool ging. Iedere dag zag ik in de bus hoe slecht mensen waren geknipt en/of gekleurd. Dat gaat mij nooit gebeuren dacht ik, nooit zal ik een klant zo de deur uit laten gaan!’. En ik heb woord gehouden. Nog steeds werk ik op deze manier, om zo de klanten de kwaliteit te bieden waarvoor ze komen. En zo houden wij elkaar scherp op de werkvloer!