Nieuwsbrief versturen ?

Vicky Vermeiren, Business Coach voor de Beauty- & Lifestyle sector

Nieuwsbrief versturen- Met deze 4tips boek je meer resultaat

Het versturen van een (email-)nieuwsbrief is nog steeds een van de beste methoden om bestaande klanten te laten terugkomen en zelfs om nieuwe klanten aan te trekken. Maar wel op voorwaarde dat die mailing goed is opgemaakt en verzonden.

Ik zie dat in de praktijk vaak veel mailings verzonden worden maar dat die niets opleveren. Dat is jammer want het kost je uiteindelijk wel wat tijd. Daarom deel ik in deze blog 4 tips die van jouw mailingcampagne een succes maken!

Call to action

Vaak is een nieuwsbrief een mail vol tekst en hier en daar een foto. Maar wat wil jij eigenlijk bereiken met je mailing? Wil je dat klanten een afspraak boeken? Ze een product kopen in je webshop? Deelnemen aan een workshop?

Voeg een duidelijke “Call to action” toe aan je nieuwsbrief. Laat klanten weten wat je van hen verwacht en voorzien daar een opvallende knop voor. Bijvoorbeeld een grote “Boek Nu!”-knop.

Filter ontvangers

In de meeste mailinglijsten staan alle klanten door elkaar. Maar een mailing sturen naar je volledige klantenbestand is soms niet nodig en mist daardoor zijn doel. Het is bijvoorbeeld jammer om een promotie voor een ombré naar de mannen in je bestand te sturen. En producten voor mannen naar vrouwen te verzenden.

Het kost wat meer tijd in het begin maar het is veel effectiever om met verschillende verzendlijsten te werken. Het makkelijkste is om mannen en vrouwen te splitsen maar sommige systemen laten het zelfs toe om nog verder te filteren. Zoals op leeftijd, laatst gekochte producten etc…

Hoe tof is het wel niet om iedereen die vorige week bij jou een shampoo kocht, een mail te sturen met info over de bijpassende verzorging?

Denk na over de onderwerpregel

Veel onderwerpregels zijn oersaai! Denk maar aan: “Promoties van de maand juli”, “Nieuwsbrief salon x”, “Nieuw bij salon x”. Wees eerlijk, klik jij dat open? Ik niet.

Wees creatief met het onderwerp van je nieuwsbrief. Dat is het allereerste wat je klant te zien krijgt en op die basis maakt die de keuze om de mail te openen of die regelrecht naar de prullenbak te slepen.

Denk er ook aan dat een onderwerpregel het liefst maar 50 tekens bevat. Anders valt die bij een aantal mailprogramma’s voor de helft weg. Wees dus kort en krachtig. Je kan daarbij ook een emoji in je onderwerp verwerken. Dat zorgt voor kleur en op die manier val je extra op tussen alle andere mails.

Wissel eens van emailtemplate

Als je regelmatig een mailing naar je klanten stuurt kan het al eens verfrissend zijn om regelmatig de template van je mail aan te passen. Ik zeg niet dat je elke keer een andere mail moet ontwerpen maar je zou bijvoorbeeld kunnen wisselen tussen een 4-tal templates.

Op die manier kan je ook meten wat het beste werkt bij jouw klanten. Daar kan je dan weer uit leren voor je volgende mailing.

Veel succes! Vicky

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

, ,

Doorstart Kappersblog.nl in 2023

Kappersblog.nl start na een pauze van 4 jaar weer opnieuw op   Na een succesvolle opstart van KAPPERSblog.nl in 2016 is begin 2019 besloten om te stoppen.  De jaren die volgen hebben desastreuze gevolgen voor de kappersbranche. De…
, ,

Sta Open voor Verandering

Sta open voor veranderingen en vaar mee naar de toekomst van succes. “Ik ben niet bovenmatig intelligent en heb geen feilloos geheugen. Ik ren ook niet een mijl onder de zes minuten. De enige reden waarom ik succesvol ben geweest, is omdat ik nog aan het werk was op de momenten waarop andere mensen al sliepen.” (Greg Evans*) Deze quote vertelt precies waar ik voor sta. Het is een uitspraak van een creatieve Amerikaanse cartoonist die vooral bekend is geworden met een dagelijkste strip over een tiener. Zijn werk is altijd meegegroeid met de tijdgeest en dat is wat ik als kapper vanaf het begin van mijn carrière ook heb gedaan.
, ,

Kwaliteit of Kwantiteit

Wat doe jij als een collega in de salon met een klant naar de kassa loopt, maar jij ziet dat de nekharen van de klant slordig zijn gekortwiekt? Ik hoop hetzelfde als wat ik doe – al vanaf het moment dat ik kapper in opleiding was - terugroepen dus! Het begon allemaal toen ik met het openbaar vervoer naar de kappersschool ging. Iedere dag zag ik in de bus hoe slecht mensen waren geknipt en/of gekleurd. Dat gaat mij nooit gebeuren dacht ik, nooit zal ik een klant zo de deur uit laten gaan!’. En ik heb woord gehouden. Nog steeds werk ik op deze manier, om zo de klanten de kwaliteit te bieden waarvoor ze komen. En zo houden wij elkaar scherp op de werkvloer!