Oneerlijke verdeling & scheve gezichten

SMARTsalon

Oneerlijke verdeling en scheve gezichten…

Vroeger in onze eigen salon hadden we medewerkers werken op verschillende niveaus. De topstylist adviseerde voornamelijk veel kleuren, maakte de mooiste creatiefste kapsels en de prachtigste avondkapsels. De leerlingen en de stylisten die wasten het haar veel, deden watergolfbehandelingen, rekenden af en meer. 

Verschillende kapsters bij 1 klant
In onze salon hadden we dus echt verschil zitten in de werkzaamheden die elke kapper uitvoerde. Maar… toen we begonnen zijn met ons eigen afrekenpakket kwamen we er al gauw achter dat er iets niet klopte. Waarom? Uit de overzichten kwam naar voren dat mijn topstylist bijna niks aan het doen was, terwijl ik haar toch echt in de salon van de ene klant naar de andere klant zag gaan. Wat blijkt… mijn topstylist adviseert de kleur, waarnaar de leerling de kleur inzet bij de klant. Vervolgens wordt de klant gewassen door de stylist. De topstylist knipt een geweldige coupe en de stylist droogt het vervolgens weer. Dan loopt de leerling samen met de klant naar de kassa om af te rekenen. Daar wordt de gehele behandeling in 1 keer op de naam van de stylist gezet. Oké.. daar gaat dus wat fout! 

Afrekenen per onderdeel
Na deze bevinding hebben we in het programma gebouwd dat je per onderdeel de naam van de stylist aan moet geven die dat specifieke onderdeel uitgevoerd heeft. Dus bij advisering van kleur geef je de topstylist op, bij het inzetten van de kleur de stylist en ga zo maar door. Gelukkig… na deze verbetering kwamen mijn overzichten naar waarheid uit mijn programma. Nu kon ik mijn medewerkers ook goed beoordelen op welke werkzaamheden ze wel en niet uitvoeren. En mijn topstylist? Die was blij dat ze gewaardeerd werd voor haar werk wat ze bij mij verrichte, ook al rekende ze zelf met de klant niet af.

Zo zie je dat het super belangrijk is om echt per onderdeel dat in jouw salon gebeurt vast te stellen welke kapster die uitvoert. Anders krijg je oneerlijke verdelingen en scheve gezichten van de kapsters onderling.

Meer weten hierover?

Je mag ons, SMARTsalon, altijd bellen, we helpen je graag!

SMARTsalon, Guest blogger

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant

, ,

Doorstart Kappersblog.nl in 2023

Kappersblog.nl start na een pauze van 4 jaar weer opnieuw op   Na een succesvolle opstart van KAPPERSblog.nl in 2016 is begin 2019 besloten om te stoppen.  De jaren die volgen hebben desastreuze gevolgen voor de kappersbranche. De…
, ,

Sta Open voor Verandering

Sta open voor veranderingen en vaar mee naar de toekomst van succes. “Ik ben niet bovenmatig intelligent en heb geen feilloos geheugen. Ik ren ook niet een mijl onder de zes minuten. De enige reden waarom ik succesvol ben geweest, is omdat ik nog aan het werk was op de momenten waarop andere mensen al sliepen.” (Greg Evans*) Deze quote vertelt precies waar ik voor sta. Het is een uitspraak van een creatieve Amerikaanse cartoonist die vooral bekend is geworden met een dagelijkste strip over een tiener. Zijn werk is altijd meegegroeid met de tijdgeest en dat is wat ik als kapper vanaf het begin van mijn carrière ook heb gedaan.
, ,

Kwaliteit of Kwantiteit

Wat doe jij als een collega in de salon met een klant naar de kassa loopt, maar jij ziet dat de nekharen van de klant slordig zijn gekortwiekt? Ik hoop hetzelfde als wat ik doe – al vanaf het moment dat ik kapper in opleiding was - terugroepen dus! Het begon allemaal toen ik met het openbaar vervoer naar de kappersschool ging. Iedere dag zag ik in de bus hoe slecht mensen waren geknipt en/of gekleurd. Dat gaat mij nooit gebeuren dacht ik, nooit zal ik een klant zo de deur uit laten gaan!’. En ik heb woord gehouden. Nog steeds werk ik op deze manier, om zo de klanten de kwaliteit te bieden waarvoor ze komen. En zo houden wij elkaar scherp op de werkvloer!