Ont stressen

Marja Braker, Haar Zaakje

Ont stressen..

We zijn 3 maanden onderweg. Inmiddels waren wij best moe kan ik je zeggen. Vanaf februari al 24 uur per dag bezig met project HaarZaakje Nijkerk. De hele zomer aanwezig geweest en zo besloten we om begin oktober een paar dagen naar Porto te gaan in Portugal. We konden van 30 euro pp een ticket bemachtigen en een hotel daar konden we zo duur maken als we dachten. Helaas bleek dat even te vroeg gejuich. HaarZaakje begon dan wel eens waar iets beter te lopen maar het hield zeker nog niet over. We moesten het nog steeds hebben van de leuke actie dagen en de eerste bezoekers kwamen schoorvoetend wel weer terug maar we konden nog niet achterover leunen.

Twee weken voor het broodnodige uitstapje kwamen we tot de conclusie dat het niet slim was. Er was nog heel veel sturing nodig alhoewel het team zich steeds beter ging voelen. Elke dag nog op en neer hoppen van filiaal Nijkerk naar Amersfoort en andersom. En zelf als laatste loon uit de zaak halen nadat alles en iedereen betaalt was. Ik kan je vertellen dat we betere tijden hadden gekend. Dus Porto werd een luchtkasteel. Niks ont stressen maar gewoon door bikkelen. En dat voelde eigenlijk ook wel goed. We hebben tijden niet zo goedkoop geleefd. Geen dure etentjes of luxe reizen, geen nieuwe kleren en geen privé les met mijn paard (sorry Robert) Maar weer voor de derde keer op rij quitte draaien met de zaak. En alle kosten netjes betaald. Ook dat voelt als een overwinning.

En toen kwam eindelijk Jamaica in zicht. De (werk) trip van ons productmerk L `Anza. Net als 2 jaar geleden konden we mee met 80 kappers uit Nederland om naar het wereld Big Event te gaan. We gingen naar een poepie chique all-in hotel en daar het een werktrip was kon de rekening nog voor een deel naar de belasting dienst. Dat voelde al een stuk beter dan ons eigen tripje. En wat een feest was het. Een feest van herkenning…een warm bad. Sparren met collega ondernemers met hetzelfde doel. En vooral leren van elkaar want wanneer heb je zoveel informatie beschikbaar als ondernemer? Iedereen werkte met personeel en iedereen liep tegen hetzelfde aan. Tussen door kwamen de mooiste shows langs en in de avond verwerkte wij al deze informatie met een heerlijke cocktail met onze voeten in het zand. En wat hebben we gelachen…tranen met tuiten over herkenbare zaken uit onze branche.

Dat lachen hadden we al heel eerlijk de halve zomer niet meer gedaan want het zaken doen had ons vrij serieus en zorgelijk gemaakt. En wat was het fijn dat in deze week Nijkerk elke dag steeds een beetje beter liep. Respect voor onze meiden want die hebben wederom bewezen dat ze het ook zonder ons konden. Het heeft ons zoveel goed gedaan. De boog kan niet altijd gespannen staan. Soms moet je weer even een stapje terug doen om een beter overzicht te krijgen. Even je mind resetten en de boel de boel laten. We zijn weer terug…. De kou en het binnen zitten….de regen en de donkere avond is weer wennen. Maar we hebben weer energie en zijn weer opgeladen.

L`Anza bedankt! Het was onvergetelijk. Zo zie je maar dat je een sterk team en merk om je heen nodig hebt. Samen kom je tot grote hoogtes…..
See you soon!,

Liefs Marja

Bekijk hieronder de foto’s van dit prachtige event

kapsalon haarzaakje

Marja Braker

Molenplein 5 3862 JL Nijkerk

+31 (0)33 258 34 85

info@kapsalon-haarzaakje.nl

2 antwoorden
 1. Sandra
  Sandra zegt:

  Super geschreven ?
  En je hebt een super leuk team bij elkaar
  Vakbekwaam en leergierig dat gaat helemaal goed komen met Haarzaakje !!
  Bedankt voor jullie gastvrijheid en tot snel weer een x
  Groetjes sandra

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant

, ,

Doorstart Kappersblog.nl in 2023

Kappersblog.nl start na een pauze van 4 jaar weer opnieuw op   Na een succesvolle opstart van KAPPERSblog.nl in 2016 is begin 2019 besloten om te stoppen.  De jaren die volgen hebben desastreuze gevolgen voor de kappersbranche. De…
, ,

Sta Open voor Verandering

Sta open voor veranderingen en vaar mee naar de toekomst van succes. “Ik ben niet bovenmatig intelligent en heb geen feilloos geheugen. Ik ren ook niet een mijl onder de zes minuten. De enige reden waarom ik succesvol ben geweest, is omdat ik nog aan het werk was op de momenten waarop andere mensen al sliepen.” (Greg Evans*) Deze quote vertelt precies waar ik voor sta. Het is een uitspraak van een creatieve Amerikaanse cartoonist die vooral bekend is geworden met een dagelijkste strip over een tiener. Zijn werk is altijd meegegroeid met de tijdgeest en dat is wat ik als kapper vanaf het begin van mijn carrière ook heb gedaan.
, ,

Kwaliteit of Kwantiteit

Wat doe jij als een collega in de salon met een klant naar de kassa loopt, maar jij ziet dat de nekharen van de klant slordig zijn gekortwiekt? Ik hoop hetzelfde als wat ik doe – al vanaf het moment dat ik kapper in opleiding was - terugroepen dus! Het begon allemaal toen ik met het openbaar vervoer naar de kappersschool ging. Iedere dag zag ik in de bus hoe slecht mensen waren geknipt en/of gekleurd. Dat gaat mij nooit gebeuren dacht ik, nooit zal ik een klant zo de deur uit laten gaan!’. En ik heb woord gehouden. Nog steeds werk ik op deze manier, om zo de klanten de kwaliteit te bieden waarvoor ze komen. En zo houden wij elkaar scherp op de werkvloer!