Op weg naar de Coiffure Award

Tatiana Pilarski, TP Hair Studio

Als iemand naar de prachtige foto’s kijkt die ingestuurd heb voor de grootste kappers competitie, de Coiffure Award, categorie Avant Garde, dan hoor ik vaak dezelfde vragen:

‘Hoe lang ben ik er mee bezig geweest? Of is het moeilijk om zo’n extravagante creatie te maken? Of hoe ben ik aan de ideeën voor mijn creaties gekomen?’

Met een glimlach vertel ik dan graag over het hele proces zelf. Ik begin al één jaar vooraf met verzamelen van informatie en het opdoen van inspiratie.

Belangrijk is het op de hoogte zijn van de allerlaatste catwalk trends en hair fashion. Daar heb ik genoeg tijd en enorme concentratie voor nodig.

De meeste inspiraties krijg ik door naar Fashion TV te kijken. Als een idee in mij opkomt teken ik dat meteen met potlood op een vel papier.tekening

Als je besluit om mee te gaan doen aan de Coiffure Award moet je eigenlijk al weten precies wat je wilt gaan maken!

Realiseer je dat de kosten voor deelname best hoog zijn. Dus vraag je vooraf af of je er wel genoeg budget voor hebt. Denk hierbij aan de kosten voor professionele modellen, getalenteerde stylisten, make up artists, goede locatie en vakfotograaf. Vergeet jouw eigen tijd niet !

Het is een fotowedstrijd. Een professionele fotograaf is dus echt een must !

Maak eerst een moodboard. Vol met jouw eigen ideeën en ga dan pas met jouw team in bespreking! Laat het team gewoon lekker brainstormen en eventuele aanpassingen maken in jouw eigen ideeën. Dit levert de meest verassende en prachtige resultaten op.

Je zult zien dat dan de dag van de fotoshoot vanzelf goed loopt en een succes zal zijn !Tatiana Pilarski

Onder deze blog zie je een foto galery met de foto’s van mijn deelnames aan de Coiffure Award.

Veel succes met jouw plannen voor de Coiffure Award ! En wie weet misschien wel tot ziens bij de Coiffure Award 2017 !

Wil je graag meer weten over mijn werk ? Kijk dan op mijn website www.tphairstudio.nl

Liefs Tatiana

Tatiana Pilarski

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

, ,

Doorstart Kappersblog.nl in 2023

Kappersblog.nl start na een pauze van 4 jaar weer opnieuw op   Na een succesvolle opstart van KAPPERSblog.nl in 2016 is begin 2019 besloten om te stoppen.  De jaren die volgen hebben desastreuze gevolgen voor de kappersbranche. De…
, ,

Sta Open voor Verandering

Sta open voor veranderingen en vaar mee naar de toekomst van succes. “Ik ben niet bovenmatig intelligent en heb geen feilloos geheugen. Ik ren ook niet een mijl onder de zes minuten. De enige reden waarom ik succesvol ben geweest, is omdat ik nog aan het werk was op de momenten waarop andere mensen al sliepen.” (Greg Evans*) Deze quote vertelt precies waar ik voor sta. Het is een uitspraak van een creatieve Amerikaanse cartoonist die vooral bekend is geworden met een dagelijkste strip over een tiener. Zijn werk is altijd meegegroeid met de tijdgeest en dat is wat ik als kapper vanaf het begin van mijn carrière ook heb gedaan.
, ,

Kwaliteit of Kwantiteit

Wat doe jij als een collega in de salon met een klant naar de kassa loopt, maar jij ziet dat de nekharen van de klant slordig zijn gekortwiekt? Ik hoop hetzelfde als wat ik doe – al vanaf het moment dat ik kapper in opleiding was - terugroepen dus! Het begon allemaal toen ik met het openbaar vervoer naar de kappersschool ging. Iedere dag zag ik in de bus hoe slecht mensen waren geknipt en/of gekleurd. Dat gaat mij nooit gebeuren dacht ik, nooit zal ik een klant zo de deur uit laten gaan!’. En ik heb woord gehouden. Nog steeds werk ik op deze manier, om zo de klanten de kwaliteit te bieden waarvoor ze komen. En zo houden wij elkaar scherp op de werkvloer!