Van Relaxmodus naar Werkmodus

Annemarie Leuverink Advies

De vakantieperiode is voor de meeste werkenden onder ons alweer een tijdje voorbij en dat betekent het gaan omschakelen van een relaxmodus naar een werkmodus.

Natuurlijk, wie wil nu niet dat vakantiegevoel vasthouden? Ik wel en erover dromen mag altijd.

Ik bedoel te zeggen, het is in de eerste plaats toch een prettige gedachte dat je naar die welverdiende vakantie toe mag werken.

Eindelijk is het zover, niets moet, relaxen mag en je deelt je eigen tijd in. Niemand die zegt wat te doen!

Daar is een vakantie voor bedoeld. De boel laten bezinken, het tot jezelf komen en de zaken waar je tijdens je drukke bestaan niet altijd aan toe komt, nu wel de aandacht kunnen geven.

Ik wil jullie lezers graag een kleine indruk meegeven betreft onze vakantiebeleving.

Malta mail kappersblog

Afgelopen september was ik samen met mijn man in Malta, een prachtig eiland in de middellandse zee, dicht gelegen bij Sicilië en Tunesië. Een Engelse kolonie met een gemengde cultuur van Arabische en Italiaanse mediterrane invloeden.

De highlights hebben we gezien, zoals het maken van een cruise langs het eiland Malta met al zijn mooie baaien, het aandoen van de Bleu Lagoon en daar heerlijk te hebben gezwommen en gesnorkeld, de veerboot pakken naar Gozo, een nabijgelegen eiland dat nog traditioneler is dan Malta, met zijn heerlijke eettentjes aan de haven. Het gebruik maken van de, hop on en hop off bus, waardoor we het eiland Gozo optimaal hebben kunnen bekijken.

Malta heeft ook steden zoals Valletta (hoofdstad Malta) en Sliema (opstapplaats cruise) waar het in mijn ervaring lijkt op de hectiek van Amsterdam. Veel druk en links rijdend verkeer en ik kan zeggen, dat is even wennen.

Een meer rustige maar mooie stad is Rabat Mdina.

Mdina, betekent officieel ‘de stad omringd door muren’ en wordt ook genoemd als zijnde de’ stille stad’.

De stad deed zijn naam eer aan. Het is of je in een andere tijd leeft. Opmerkelijk was, dat zelfs ondanks de drukte, de toeristen zich aanpasten aan de rust die er heerste binnen de stad.

Kortom Malta is fantastisch en een echte aanrader voor levensgenieters.

Na het mogen genieten van een vakantie waarin je je ‘zinnen hebt kunnen verzetten’, geeft dit naar mijn mening, mensen een energiek gevoel en laat de ‘stress’ even voor wat ie is.

De relaxmodus

Tijdens de vakantie zit je in de relaxmodus en kan je inspiratie opdoen door alle nieuwe indrukken die voorbijkomen.

Om deze modus vast te blijven houden, of het vakantie is of niet, is voor veel mensen een opgave omdat er opnieuw van alles geëist wordt tijdens het werk. Het vasthouden van de relaxmodus lijkt tijdens de vakantie een stuk eenvoudiger.

Dit komt doordat je tijdens de vakantie bepaalde zaken los kunt laten omdat je afstand neemt van datgene wat je normaal gewend bent te doen. En dat is nu juist het ‘omdenk moment’ (bewustwording mindset), waar je tijdens het ‘prettig werken’ je aandacht op mag gaan vestigen.

Het out of the box denken, bijvoorbeeld door het vinden een van andere manier van aanpak, durf eens ‘gek’ te doen en doe het eens anders dan je gewend bent.

Dit geeft nieuwe inzichten en zorgt ervoor dat de stress langer wegblijft in plaats van dat het maar even weg blijft.

De werkmodus

Dan is het weer tijd om na die heerlijke, relaxte weken het normale leventje weer op te pakken om met ‘frisse’ zin er weer tegenaan te gaan.

Ik deel daarom graag deze mind triggers met jullie lezers, bekijk en maak er gebruik van het tijdens het ‘prettig werken’.

Mindset triggers.

Motiveer je eigen ik mindset door rust te creëren door niet alles te willen doen, je schept daardoor dan ook geen verwachtingspatroon naar anderen.

Maak bepaalde zaken of teveel aan taken bespreekbaar wanneer je het gevoel hebt dat er tijdens je werk te veel ‘druk’ wordt opgelegd.

Speel creatief in op bepaalde situaties, zie een probleem als een mogelijkheid om het te accepteren en buig dit om naar het positief denken.

Vraag aan je collega’s hoe zij bepaalde zaken aanpakken en hoe zij er mee omgaan.

Geef complimenten, wat jezelf geeft, krijg je in de meeste gevallen terug.

‘Zet in op de relaxmodus tijdens het werk.’

Meer weten of wil je een vrijblijvend gesprek over hoe in te ‘spelen’ op het prettig werken’ en meer?

Aarzel niet, neem gerust contact op.

Met relaxte groet,

Annemarie Leuverink

Annemarie Leuverink

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

, ,

Doorstart Kappersblog.nl in 2023

Kappersblog.nl start na een pauze van 4 jaar weer opnieuw op   Na een succesvolle opstart van KAPPERSblog.nl in 2016 is begin 2019 besloten om te stoppen.  De jaren die volgen hebben desastreuze gevolgen voor de kappersbranche. De…
, ,

Sta Open voor Verandering

Sta open voor veranderingen en vaar mee naar de toekomst van succes. “Ik ben niet bovenmatig intelligent en heb geen feilloos geheugen. Ik ren ook niet een mijl onder de zes minuten. De enige reden waarom ik succesvol ben geweest, is omdat ik nog aan het werk was op de momenten waarop andere mensen al sliepen.” (Greg Evans*) Deze quote vertelt precies waar ik voor sta. Het is een uitspraak van een creatieve Amerikaanse cartoonist die vooral bekend is geworden met een dagelijkste strip over een tiener. Zijn werk is altijd meegegroeid met de tijdgeest en dat is wat ik als kapper vanaf het begin van mijn carrière ook heb gedaan.
, ,

Kwaliteit of Kwantiteit

Wat doe jij als een collega in de salon met een klant naar de kassa loopt, maar jij ziet dat de nekharen van de klant slordig zijn gekortwiekt? Ik hoop hetzelfde als wat ik doe – al vanaf het moment dat ik kapper in opleiding was - terugroepen dus! Het begon allemaal toen ik met het openbaar vervoer naar de kappersschool ging. Iedere dag zag ik in de bus hoe slecht mensen waren geknipt en/of gekleurd. Dat gaat mij nooit gebeuren dacht ik, nooit zal ik een klant zo de deur uit laten gaan!’. En ik heb woord gehouden. Nog steeds werk ik op deze manier, om zo de klanten de kwaliteit te bieden waarvoor ze komen. En zo houden wij elkaar scherp op de werkvloer!