Review UNDONE by The Insiders

Lisanne Booij, Haarstylist

Ik heb wat producten getest van The Insiders, zij hebben een lijn ontwikkeld speciaal voor gecontroleerd imperfect haar: UNDONE.

Ik was behoorlijk nieuwsgierig. Ik heb niet echt gemakkelijk haar, iedere keer na het wassen ben ik behoorlijk wat tijd aan mijn haar kwijt. Geen tijd besteden aan mijn haar zit er voor mij niet in. Ik heb gegarandeerd messy hair maar dan niet op een fashionable, trendy en stijlvolle manier. Nee, ik heb eerder een ongecontroleerde, ‘weet je zeker dat je kapster bent?’ look. Van mijzelf heb ik fijn maar veel haar en grove uitgezakte, nietszeggende krullen (als ik het al krul kan noemen) met de bijbehorende pluis. Ik ben er gauw een uur mee bezig om het handelbaar te maken. Waarom ik zo nieuwsgierig was? De Undone lijn doet me denken aan zon, zee en strand. Mijn haar zit het allerbeste op vakantie: Wanneer ik geen tijd en energie aan mijn haar besteed, leeft mijn haar (krul) helemaal op. Het zit dan perfect zonder gebruik van föhn, stijltang, krultang en een flinke hoeveelheid aan stylingsproducten. Ik hoef dan helemaal niks aan mijn haar te doen,

De UNDONE lijn van The Insiders bestaat uit een shampoo, conditioner en vier verschillende stylingproducten. De verpakkingen zien er fris uit, de namen voor de producten zijn ontzettend leuk. De inhoud is het allerbelangrijkste, maar het oog wilt ook wat ;-). De geur van de producten is fris, het is een hele specifieke geur waaraan je deze producten echt kunt herkennen. Het is geen neutrale geur, je ruikt vooral sinaasappel en lavendel vrij sterk dus je moet er wel van houden. Eenmaal in gebruik en in het haar wordt de geur veel zachter. Super tof dat de producten parfum, parabenen en dierproefvrij zijn, ik vind dat echt een plus punt.

Walk On The Beach Seaweed Shampoo

De shampoo, heeft een pomp. Ik weet niet zeker of ik er zo’n fan van ben. Met dit formaat vind ik het zelf onhandig onder de douche met natte handen, ik had liever een drukdop gehad waarbij je makkelijker kan schudden, of op de fles op z’n kop kan zetten. Dat is ook makkelijker als de shampoo bijna op is om het laatste restje er uit te halen. De shampoo doseert zuinig, is in gebruik niet heel prettig, maar de werking is goed. Hij schuimt niet zo lekker, waardoor het ook minder gemakkelijk te verdelen is. Je wil daardoor gauw meer pakken dan dat waarschijnlijk nodig is. Er zitten stukjes zeewier in maar daar heb ik eigenlijk geen last van. Hij reinigt goed m’n haar, het wordt niet droog of stug van de shampoo. Het verzwaart mijn haar niet en het blijft dus lekker luchtig. De shampoo doet wat hij zegt en ik ben tevreden met het resultaat.

Walk on the beacht Seaweed Shampoo

Walk On The Beach Conditioner

Van de conditioner heb ik een sample verpakking gehad om te testen. Erg jammer, want: Ik ben verliefd! Waar de shampoo gewoon z’n werk doet, en ik er tevreden over ben maakt deze conditioner mij laaiend enthousiast. De structuur is niet crème achtig wat je normaal ziet bij de meeste conditioners, maar meer een soort milk. Mijn haar wordt er ontzettend zacht van en ontwart meteen. Het frizzy effect gaat weg, het blijft gevoed. Mijn haar voelt na het uitspoelen luchtig, het heeft volume en verzwaard niet zodat mijn haarstructuur goed tot zijn recht komt.

UNDONE Walk on the Beach Conditioner

Dip In The Ocean Beach Spray

Ik vind het altijd fijn om een beach spray te gebruiken voor het föhnen. Dit is een zoutspray waarvan het resultaat prima is, het werkt goed. Net alsof je een strandwandeling heb gemaakt en de zeelucht door je haar heeft geblazen. Het laat mijn haar voller voelen en ogen, maar wordt niet zo stug op de aanzet als dat ik meestal gewend ben. Ook dit product doseert zuinig.

UNDONE Dip in the Ocean Beach Spray

Supernatural Thickening Cream

Na de Beach spray en voor het föhnen gebruik ik nog deze crème. Door hem te verdelen over mijn hele haar en in mijn krullen te kneden, heb ik nog iets meer hold. Hij wordt een beetje stroef en is absoluut niet vettig. Het is een fijne crème, die zorgt voor stevigheid. Ik heb niet het gevoel dat het me extreem veel meer volume geeft. Ook dit product doseert weer heel erg zuinig, ik vind het altijd wel fijn omdat iedereen altijd gauw te veel product wil gebruiken. Het is zonde om product te verspillen, less is more!

UNDONE Supernatural Thickning Cream

Conclusie & Resultaat

Het resultaat van de producten is goed, alles is zo zuinig in gebruik. De foto’s zijn genomen van een dosering. Het is perfect voor mijn haar structuur. Mijn krul wordt er ontzettend mooi van, het geeft precies de juiste veerkracht aan mijn haar. Het verzwaart niet, maar droogt ook niet uit (geen pluizige bos met haar). Ik ben erg tevreden, in samenwerking met elkaar geeft alles dit mooie eindresultaat. De conditioner vind ik echt super! Ik vind echt dat de producten elkaar versterken. De stylingsproducten zou je dus ook los van elkaar kunnen gebruiken, maar voor een optimaal resultaat doe je het gezamenlijk.

Lisanne Booij, Hairsylist

Kappersblog The Insiders Undone

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant

, ,

Doorstart Kappersblog.nl in 2023

Kappersblog.nl start na een pauze van 4 jaar weer opnieuw op   Na een succesvolle opstart van KAPPERSblog.nl in 2016 is begin 2019 besloten om te stoppen.  De jaren die volgen hebben desastreuze gevolgen voor de kappersbranche. De…
, ,

Sta Open voor Verandering

Sta open voor veranderingen en vaar mee naar de toekomst van succes. “Ik ben niet bovenmatig intelligent en heb geen feilloos geheugen. Ik ren ook niet een mijl onder de zes minuten. De enige reden waarom ik succesvol ben geweest, is omdat ik nog aan het werk was op de momenten waarop andere mensen al sliepen.” (Greg Evans*) Deze quote vertelt precies waar ik voor sta. Het is een uitspraak van een creatieve Amerikaanse cartoonist die vooral bekend is geworden met een dagelijkste strip over een tiener. Zijn werk is altijd meegegroeid met de tijdgeest en dat is wat ik als kapper vanaf het begin van mijn carrière ook heb gedaan.
, ,

Kwaliteit of Kwantiteit

Wat doe jij als een collega in de salon met een klant naar de kassa loopt, maar jij ziet dat de nekharen van de klant slordig zijn gekortwiekt? Ik hoop hetzelfde als wat ik doe – al vanaf het moment dat ik kapper in opleiding was - terugroepen dus! Het begon allemaal toen ik met het openbaar vervoer naar de kappersschool ging. Iedere dag zag ik in de bus hoe slecht mensen waren geknipt en/of gekleurd. Dat gaat mij nooit gebeuren dacht ik, nooit zal ik een klant zo de deur uit laten gaan!’. En ik heb woord gehouden. Nog steeds werk ik op deze manier, om zo de klanten de kwaliteit te bieden waarvoor ze komen. En zo houden wij elkaar scherp op de werkvloer!