Sta Open voor Verandering

Vincent Onink, De Kappers Utrecht BV

Sta open voor veranderingen en vaar mee naar de toekomst van succes.

“Ik ben niet bovenmatig intelligent en heb geen feilloos geheugen. Ik ren ook niet een mijl onder de zes minuten. De enige reden waarom ik succesvol ben geweest, is omdat ik nog aan het werk was op de momenten waarop andere mensen al sliepen.” (Greg Evans*)

Deze quote vertelt precies waar ik voor sta. Het is een uitspraak van een creatieve Amerikaanse cartoonist die vooral bekend is geworden met een dagelijkste strip over een tiener. Zijn werk is altijd meegegroeid met de tijdgeest en dat is wat ik als kapper vanaf het begin van mijn carrière ook heb gedaan.

Ik was geen hoogvlieger, haalde met moeite mijn mavodiploma en ging naar de kappersschool. Toen ik daar eenmaal was begonnen werd ik zelfverzekerder en wist ik precies wat ik wilde en waar ik over vijf jaar wilde staan. Ook wist ik zeker dat ik anders wilde zijn dan mijn collega’s. Waarom? Ik keek verder de wereld in en vond op dat moment dat onze branche sliep. Herenkapsalons verdwenen, en in de meeste salons werden verouderde kniptechnieken gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan de boblijn waarmee Vidal Sassoon in de jaren ’60 voor een ware revolutie zorgde. Respect voor deze bijzondere man, maar iederéén herhaalde die boblijn. Ik zocht andere voorbeelden.

Ik heb twee idolen: Johan Cruijff en Richard Koffijberg. Oké, hoor ik u denken, dat zijn wel heel uiteenlopende personen, een kapper en een voetballer. Maar voor mij zijn er verrassende overeenkomsten tussen deze bijzondere mannen. Zo zijn ze beide in Amsterdam geboren. Johan wilde eigenlijk kapper worden en Richard voetballer, maar gelukkig hebben ze allebei een andere keuze gemaakt! Wat zij vooral gemeen hebben, is de liefde voor hun vak. Richard begon als kapper(ondernemer) en heeft onze branche grootgemaakt. Nu is hij directeur/eigenaar van de Business Factory van waaruit hij mensen in hun ondernemerschap inspireert en is hij trainer, columnist en vlogger. Dat is buiten je branche kijken en vernieuwen. Johan, als beste voetballer ooit, heeft het voetbal grootgemaakt door buiten de box te denken en zich te blijven ontwikkelen. Als voetballer een voorbeeld voor velen en als trainer en analist ongeëvenaard. Hij vond een geheel eigen taal uit. Een bijzonder mens, zo zullen wij ons hem herinneren.

‘Mooi hoor, Vinz wat wil je hiermee zeggen’. Dat is het volgende: geloof in jezelf, investeer in jezelf, blijf leren en kijk vooruit naar wat je voor jezelf wilt bereiken in onze branche. Daar help je jezelf én het vak mee vooruit.

Jij bent de toekomst.

Vinz.

1 antwoord
 1. Nick de Klonia
  Nick de Klonia zegt:

  Wat je allemaal bezig houd 2e Kerstdag, lezen over een collega Kapper die
  enthousiast zijn verhaal mooi weet te vertellen. Ik heb nooit geweten dat Johan
  Kapper en Riachard voetballer wilde worden. Laar ik deze twee toevallig uitmuntend vinden in hun vak en naar buiten toe?Ik kan nog af en toe aan Johan denken, hij boeide mij continu, of hij u voetbalde of hij had weer een mooie anekdote, het was altijd boeiend en Richard ken ik al ruim veertig jaar, zijn uitmuntende vakmanschap en niet te vergeten zijn logica en consument gericht denken en natuurlijk met een overdosis Amsterdamse Humor! Ohja Vincent, leuk verhaal..gr Nick?✂️

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

, ,

Doorstart Kappersblog.nl in 2023

Kappersblog.nl start na een pauze van 4 jaar weer opnieuw op   Na een succesvolle opstart van KAPPERSblog.nl in 2016 is begin 2019 besloten om te stoppen.  De jaren die volgen hebben desastreuze gevolgen voor de kappersbranche. De…
, ,

Sta Open voor Verandering

Sta open voor veranderingen en vaar mee naar de toekomst van succes. “Ik ben niet bovenmatig intelligent en heb geen feilloos geheugen. Ik ren ook niet een mijl onder de zes minuten. De enige reden waarom ik succesvol ben geweest, is omdat ik nog aan het werk was op de momenten waarop andere mensen al sliepen.” (Greg Evans*) Deze quote vertelt precies waar ik voor sta. Het is een uitspraak van een creatieve Amerikaanse cartoonist die vooral bekend is geworden met een dagelijkste strip over een tiener. Zijn werk is altijd meegegroeid met de tijdgeest en dat is wat ik als kapper vanaf het begin van mijn carrière ook heb gedaan.
, ,

Kwaliteit of Kwantiteit

Wat doe jij als een collega in de salon met een klant naar de kassa loopt, maar jij ziet dat de nekharen van de klant slordig zijn gekortwiekt? Ik hoop hetzelfde als wat ik doe – al vanaf het moment dat ik kapper in opleiding was - terugroepen dus! Het begon allemaal toen ik met het openbaar vervoer naar de kappersschool ging. Iedere dag zag ik in de bus hoe slecht mensen waren geknipt en/of gekleurd. Dat gaat mij nooit gebeuren dacht ik, nooit zal ik een klant zo de deur uit laten gaan!’. En ik heb woord gehouden. Nog steeds werk ik op deze manier, om zo de klanten de kwaliteit te bieden waarvoor ze komen. En zo houden wij elkaar scherp op de werkvloer!