Succesvol Salon

Praktische tips voor Beauty- en Lifestyle Ondernemers

Een blog schrijven is erg leuk om te doen! Een een blog of recensie schrijven over een boek is iets heel anders dan een blog schrijven over ons mooie vak als Stylist en Ondernemer. Als redacteur van Kappersblog.nl wil ik jullie dit waardevolle boekje niet onthouden dus ik ga het proberen !boekcover

Ik schrijf deze blog eigenlijk met twee petten op. Enerzijds als redacteur en anderzijds als collega coach in de kappersbranche. Kan ik dan nog wel objectief zijn ? Dat weet ik eigenlijk niet, maar het is wel een feit dat het boekje Praktische tips voor Beauty- en Lifstyle Ondernemers mij vanaf pagina 1 aansprak en past binnen mijn eigen visie van ondernemen in de kappersbranche. Niet echt objectief he….

Het boekje Succesvol Salon, Praktische tips voor Beauty- en Lifestyle ondernemers is geschreven door Vicky Vermeiren.

Vicky heeft in 2012 haar droom om ondernemer te worden gerealiseerd en is gestart met haar eigen consultingsbedrijf. Onder het motto “Beter een grote vis in een kleine vijver” koos zij er in 2014 voor om zich volledig in te zetten voor de beauty- en lifestyle sector. Hier richt zij enkel op kapperszaken, schoonheidsinstituten en wellnessondernemers. Dat heeft als grote voordeel dat zij inmiddels alle “in’s en out’s” in deze sector kent.

In haar boek, uitgekomen in augustus 2016, besteedt Vicky aandacht aan de 5 belangrijke pijlers van het ondernemerschap in de beautybranche: Geld, Ondernemen, Marketing, Verkoop en Balans.

Met name deze laatste vond ik erg verassend! Maar oh zo goed dat zij dit onderwerp heeft opgenomen in haar boek. Bijna iedere ondernemer, en zeker de wat kleinere ondernemer, worstelt met het vinden van de juiste balans tussen werk en privé. In haar boek vind je praktische tips hoe jij jouw eigen balans kunt vinden.

Het boekje is een praktische handleiding, met zeer herkenbare voorbeelden uit de praktijk.

In deel 1 geeft Vicky jou als ondernemer in de kappersbranche inzicht in de financiën. Ze leert jou bewuster naar jouw inkomsten en uitgaven te kijken.

Het 2e deel over ondernemen geeft jou inzicht wat ondernemen nou eigenlijk is en hoe jij hierin staat. Hoe haal jij het maximale uit jezelf ?

In het 3e deel over marketing geeft Vicky praktische tips over vele marketingaspecten: van het ontwerpen van een huisstijl tot aan het optimaal gebruik van Social Media Marketing.

Last but not least een van de belangrijkste en voor de meeste Kappers het meest lastigste: Verkoop. In dit 4e gedeelte geeft Vicky aan hoe belangrijk verkoop van producten voor jouw bedrijf is. Adviseren is verkopen, helemaal mee eens ! Ze legt in eenvoudige stappen uit hoe jij jouw verkoop en dus jouw omzet kunt verhogen.

Anders denken is anders doen

Ik kan dit boekje iedere saloneigenaar aanraden ! De onderwerpen zijn recht uit de praktijk gegrepen. Bij het lezen van dit boekje had ik zelf heel vaak het “Oh ja” gevoel. Zo herkenbaar! Vooral de bevestiging dat meer ondernemers met dezelfde problematiek worstelen maakt het geheel iets makkelijker draagbaar.

Vicky beschrijft op een duidelijke, eenvoudige en makkelijk leesbare manier de dagelijkse problematieken en geeft er praktische oplossing voor. Maar hoe dan ook: jij moet het zelf doen !

Van mij krijgt dit boekje 5 sterren !

Vicky is ook zeer actief op social media. Hier geeft zij ook advies en tips ! Je kunt haar volgen op Facenbook, Twitter en Instagram. Kijk onder dit artikel voor de links.

Geschreven door Frank Patelski, redactie Kappersblog.nl

Succesvol Salon bestellen ?

1 antwoord
 1. Jaco
  Jaco zegt:

  Hey Vicky,
  Vandaag heb ik het boek Succesvol Salon besteld. Ik ben zeer benieuwd of mijn partner en ik hier verder mee komen met de vragen die wij hebben over de toekomst in en met onze Salon.

  Mvg Jaco

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant

, ,

Doorstart Kappersblog.nl in 2023

Kappersblog.nl start na een pauze van 4 jaar weer opnieuw op   Na een succesvolle opstart van KAPPERSblog.nl in 2016 is begin 2019 besloten om te stoppen.  De jaren die volgen hebben desastreuze gevolgen voor de kappersbranche. De…
, ,

Sta Open voor Verandering

Sta open voor veranderingen en vaar mee naar de toekomst van succes. “Ik ben niet bovenmatig intelligent en heb geen feilloos geheugen. Ik ren ook niet een mijl onder de zes minuten. De enige reden waarom ik succesvol ben geweest, is omdat ik nog aan het werk was op de momenten waarop andere mensen al sliepen.” (Greg Evans*) Deze quote vertelt precies waar ik voor sta. Het is een uitspraak van een creatieve Amerikaanse cartoonist die vooral bekend is geworden met een dagelijkste strip over een tiener. Zijn werk is altijd meegegroeid met de tijdgeest en dat is wat ik als kapper vanaf het begin van mijn carrière ook heb gedaan.
, ,

Kwaliteit of Kwantiteit

Wat doe jij als een collega in de salon met een klant naar de kassa loopt, maar jij ziet dat de nekharen van de klant slordig zijn gekortwiekt? Ik hoop hetzelfde als wat ik doe – al vanaf het moment dat ik kapper in opleiding was - terugroepen dus! Het begon allemaal toen ik met het openbaar vervoer naar de kappersschool ging. Iedere dag zag ik in de bus hoe slecht mensen waren geknipt en/of gekleurd. Dat gaat mij nooit gebeuren dacht ik, nooit zal ik een klant zo de deur uit laten gaan!’. En ik heb woord gehouden. Nog steeds werk ik op deze manier, om zo de klanten de kwaliteit te bieden waarvoor ze komen. En zo houden wij elkaar scherp op de werkvloer!