Talent

Astrid de Jager, Angeli Hairstyling

The hairstylist brings out the beauty in you.

Dit is één van mijn lievelingsmotto’s, maar ik ben te fatsoenlijk om het van de daken te schreeuwen. Als ik dat wel zou doen, dan zou ik er achteraan fluisteren “en uit zichzelf”. Want het eerste is waar, en het laatste ook.

Wij kappers halen niet alleen het mooiste in een ander naar boven, maar ook het beste uit onszelf. Ga maar na; een hairstylist heeft een artistiek brein en houdt van mensen. Hij of zij is enorm handig met de schaar en ziet geen detail over het hoofd. De hairstylist vindt mode en trends razend interessant en weet het ook nog allemaal creatief te vertalen naar ‘t Nederlandse doe-maar-gewoon. Denk daar het zonnige humeur en een goede lichamelijke conditie bij, en je snapt; niet iedereen kan tophairstylist zijn. Daarvoor moet je voortdurend aan jezelf werken, en het liefst vanaf je jonge jaren.

Bij Angeli Hairstyling werken we samen aan een geweldig bedrijf. Elke dag weer halen wij het beste uit onszelf, niemand uitgezonderd. Onze kanjers Miranda, Patty, Tom en Carole mochten meedoen aan de voorrondes van The Vision of the Elite Award 2016. Zo’n uitverkiezing is al een reden voor kaviaar en champagne. Dubbeldik hoera bij Angeli Hairstyling, want Patty én Tom doorliepen alle voorrondes met glans en mogen hun prestaties showen op het podium, voor een duizendkoppig publiek. Ik schrijf het nog maar eens voluit; Patty en Tom zijn genomineerd voor The Vision of the Elite Award 2016. U zegt het misschien niets, maar mijn trots kent geen grenzen.

Ikzelf, lieve lezers en lezeressen, ben in een heleboel dingen goed. Ik run twee kapperszaken en een huishouden, voed twee kinderen en een hond op en ontwikkel mij in mijn vak. Maar Angeli Hairstyling is zo’n succes omdat we het samen doen. Bij Angeli Hairstyling dragen wij elkaar. Drie van onze talenten zijn opgemerkt door de talentenscout van Intercoiffeur. Zij worden opgeleid tot super-hairstylisten en zullen nóg beter worden dan ze nu zijn. Hun carrière is wellicht grenzeloos. In alles zal ik hen aanmoedigen. Angeli Hairstyling is er ook voor hen.

Dus lieve Tom, Miranda, Miranda, Jeanette, Lillian, Carole, Marjolijn, Sharon, Inge, Bernadette, Liesbeth en Patty; word zo groot als je kunt zijn. Vergeet nooit je vleugels uit te slaan. Ook voor Ede en Bennekom heb je die nodig.

See you next time!

Astrid de Jager

Inzending van Tom voor de The Vision of the Elite Award 2016

Inzending van Patty voor de The Vision of the Elite Award 2016

1 antwoord
  1. Peter Cusseneers
    Peter Cusseneers zegt:

    Astrid, hoe mooi geformuleerd en mijn hoed af voor je dagelijkse Passie, Balans en Joy in je Haar en levensvisie. Veel respect en top Hoe je je mensen aanmoedigd tot grootsheid in hun zijn en doen. Keep going , en blijf deze mooie persoon.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

, ,

Doorstart Kappersblog.nl in 2023

Kappersblog.nl start na een pauze van 4 jaar weer opnieuw op   Na een succesvolle opstart van KAPPERSblog.nl in 2016 is begin 2019 besloten om te stoppen.  De jaren die volgen hebben desastreuze gevolgen voor de kappersbranche. De…
, ,

Sta Open voor Verandering

Sta open voor veranderingen en vaar mee naar de toekomst van succes. “Ik ben niet bovenmatig intelligent en heb geen feilloos geheugen. Ik ren ook niet een mijl onder de zes minuten. De enige reden waarom ik succesvol ben geweest, is omdat ik nog aan het werk was op de momenten waarop andere mensen al sliepen.” (Greg Evans*) Deze quote vertelt precies waar ik voor sta. Het is een uitspraak van een creatieve Amerikaanse cartoonist die vooral bekend is geworden met een dagelijkste strip over een tiener. Zijn werk is altijd meegegroeid met de tijdgeest en dat is wat ik als kapper vanaf het begin van mijn carrière ook heb gedaan.
, ,

Kwaliteit of Kwantiteit

Wat doe jij als een collega in de salon met een klant naar de kassa loopt, maar jij ziet dat de nekharen van de klant slordig zijn gekortwiekt? Ik hoop hetzelfde als wat ik doe – al vanaf het moment dat ik kapper in opleiding was - terugroepen dus! Het begon allemaal toen ik met het openbaar vervoer naar de kappersschool ging. Iedere dag zag ik in de bus hoe slecht mensen waren geknipt en/of gekleurd. Dat gaat mij nooit gebeuren dacht ik, nooit zal ik een klant zo de deur uit laten gaan!’. En ik heb woord gehouden. Nog steeds werk ik op deze manier, om zo de klanten de kwaliteit te bieden waarvoor ze komen. En zo houden wij elkaar scherp op de werkvloer!