Van Medisch tot Modisch

Petra Sonneveld KappersCoach

We leven nu in een enerverende wereld waarin de ontwikkelingen steeds sneller gaan. Internet is een vast deel van onze leefwijze, social media is niet meer uit ons leven weg te denken. Langzaamaan verandert ook ons koopgedrag. Wij oriënteren onszelf steeds meer op internet voordat we iets gaan aanschaffen of gaan ondernemen. Het lijkt wel alsof online alles te koop is.

Een kapsel op maat gelukkig nog niet……

De meeste kappers zijn online actief. Een eigen website en via social media. Maar hoe onderscheid jij jezelf ten opzichte van jouw collega’s ? Richt jij jezelf op een bepaalde doelgroep, een bepaalde leeftijdscategorie of kies je voor een brede selectie?

Wij hebben bij Bon Bini Balance ons eigen concept ontwikkeld: van medisch tot modisch….IMG_4669

Beter haar bereik je niet alleen door de juiste verzorgingsproducten te gebruiken, maar ook beter te letten op je voeding.

Bij ons krijgt elke klant bij iedere behandeling oprecht een aantal vragen:

  • Hoe gaat het met je haar en hoofdhuid?
  • Heeft je haar goed gezeten door het gebruik van onze speciale kniptechnieken?
  • Is het product wat ik geadviseerd heb naar volle tevredenheid?
  • Merk je verschil nu je gezonder/bewuster eet?

Als jij deze vragen niet aan jouw klant stelt is dat een gemiste kans !

Probeer elke dag opnieuw scherp te zijn en kijk ook met een nieuwe frisse kijk naar je vaste klanten die al langere tijd in jouw salon komen.

Mijn tip ?

AANDACHT – AANDACHT – AANDACHT – AANDACHT

Petra Sonneveld

Bon Bini Balance

Salon Spirit, Coaching met visie

Petra Sonneveld

Waldeck Pyrmontstraat 14 A 2676 AR Maasdijk

+31(0)174 514 059

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

, ,

Doorstart Kappersblog.nl in 2023

Kappersblog.nl start na een pauze van 4 jaar weer opnieuw op   Na een succesvolle opstart van KAPPERSblog.nl in 2016 is begin 2019 besloten om te stoppen.  De jaren die volgen hebben desastreuze gevolgen voor de kappersbranche. De…
, ,

Sta Open voor Verandering

Sta open voor veranderingen en vaar mee naar de toekomst van succes. “Ik ben niet bovenmatig intelligent en heb geen feilloos geheugen. Ik ren ook niet een mijl onder de zes minuten. De enige reden waarom ik succesvol ben geweest, is omdat ik nog aan het werk was op de momenten waarop andere mensen al sliepen.” (Greg Evans*) Deze quote vertelt precies waar ik voor sta. Het is een uitspraak van een creatieve Amerikaanse cartoonist die vooral bekend is geworden met een dagelijkste strip over een tiener. Zijn werk is altijd meegegroeid met de tijdgeest en dat is wat ik als kapper vanaf het begin van mijn carrière ook heb gedaan.
, ,

Kwaliteit of Kwantiteit

Wat doe jij als een collega in de salon met een klant naar de kassa loopt, maar jij ziet dat de nekharen van de klant slordig zijn gekortwiekt? Ik hoop hetzelfde als wat ik doe – al vanaf het moment dat ik kapper in opleiding was - terugroepen dus! Het begon allemaal toen ik met het openbaar vervoer naar de kappersschool ging. Iedere dag zag ik in de bus hoe slecht mensen waren geknipt en/of gekleurd. Dat gaat mij nooit gebeuren dacht ik, nooit zal ik een klant zo de deur uit laten gaan!’. En ik heb woord gehouden. Nog steeds werk ik op deze manier, om zo de klanten de kwaliteit te bieden waarvoor ze komen. En zo houden wij elkaar scherp op de werkvloer!