Wordt geen Nokia

Roelie Brand, educator bij JOICO

Dat het kappersvak altijd volop in beweging is weten we allemaal. Trends, innovaties, product lanceringen er valt altijd iets nieuws te zien en vooral veel nieuws te leren!

Vraag je een willekeurige kapper ondernemer of het belangrijk is om educatie te volgen dan krijg je over het algemeen een volmondig JA! te horen. Tegelijkertijd blijkt het in de praktijk iets moeilijker in te passen. Volle agenda’s, medewerkers die er niet voor open staan, afstand , geen modellen of er moet ergens anders in geïnvesteerd worden, een kleine greep uit genoemde redenen waarom we dit seizoen toch maar een keer overslaan. Maar………

Wie denkt dat kennis duur is, vergist zich in de kosten van onwetendheid

We zijn snel geneigd om voornamelijk te kijken naar wat het ons gaat kosten. De tijd, energie en geld. Maar als we het nu eens andersom draaien en kijken wat het ons gaat opleveren?training

Een goed opgeleide medewerker geeft de juiste adviezen, straalt zelfvertrouwen uit en weet de klant door zijn professionaliteit aan zich te binden en zal daarnaast enthousiast en gemotiveerd zijn om elke klant met een verandering en vernieuwing de deur uit te laten gaan. Om deze professionaliteit en motivatie in stand te houden is ontwikkeling en daarnaast innovatie onmisbaar. Hierin is het volgen van de juiste educatie van groot belang. Zelfs onmisbaar voor jouw salon en medewerkers om op een hoger level te komen en te behouden. Want tja… wie belt er nog met een Nokia?

Met de passende educatie voor elke medewerker haal je ieders talenten naar boven. En wat maakt je werk nou nog leuker, dan dat waar je al goed in bent nog beter te laten worden?

Warme groet,

Roelie Brand

Educator JOICO.

Roelie Brand

+31 (0)499 365 730

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

, ,

Doorstart Kappersblog.nl in 2023

Kappersblog.nl start na een pauze van 4 jaar weer opnieuw op   Na een succesvolle opstart van KAPPERSblog.nl in 2016 is begin 2019 besloten om te stoppen.  De jaren die volgen hebben desastreuze gevolgen voor de kappersbranche. De…
, ,

Sta Open voor Verandering

Sta open voor veranderingen en vaar mee naar de toekomst van succes. “Ik ben niet bovenmatig intelligent en heb geen feilloos geheugen. Ik ren ook niet een mijl onder de zes minuten. De enige reden waarom ik succesvol ben geweest, is omdat ik nog aan het werk was op de momenten waarop andere mensen al sliepen.” (Greg Evans*) Deze quote vertelt precies waar ik voor sta. Het is een uitspraak van een creatieve Amerikaanse cartoonist die vooral bekend is geworden met een dagelijkste strip over een tiener. Zijn werk is altijd meegegroeid met de tijdgeest en dat is wat ik als kapper vanaf het begin van mijn carrière ook heb gedaan.
, ,

Kwaliteit of Kwantiteit

Wat doe jij als een collega in de salon met een klant naar de kassa loopt, maar jij ziet dat de nekharen van de klant slordig zijn gekortwiekt? Ik hoop hetzelfde als wat ik doe – al vanaf het moment dat ik kapper in opleiding was - terugroepen dus! Het begon allemaal toen ik met het openbaar vervoer naar de kappersschool ging. Iedere dag zag ik in de bus hoe slecht mensen waren geknipt en/of gekleurd. Dat gaat mij nooit gebeuren dacht ik, nooit zal ik een klant zo de deur uit laten gaan!’. En ik heb woord gehouden. Nog steeds werk ik op deze manier, om zo de klanten de kwaliteit te bieden waarvoor ze komen. En zo houden wij elkaar scherp op de werkvloer!